Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах проти, щоб Янукович гнув країну через коліно, Луценко пропонує Путіну агітувати за Мішку Япончика

Субота, 13 листопада 2004, 16:28
Віктор Ющенко критикує Віктора Януковича за те, що він лише декларує захист росіян замість того, щоб робити реальні кроки.

"Прем'єр мусить не обіцяти, а робити, те, що він обіцяє. Ти маєш це робити, у тебе ж бланк Кабінету міністрів, ти ж очолюєш уряд", - сказав Ющенко на мітингу в Харкові.

За словами Ющенка, він не сприймає ініційовану Януковичем дискусію про російську мову, оскільки вона "не щира".

"Чому це відбувається лише перед виборами, чому ми не чули за останні 2 роки теми російської мови від віце-прем'єра чи від міністра освіти?", - запитав він.

За словами Ющенка, він особисто готовий захищати росіян. "Моя рука як політика піднята за питання, яке підіймає російська громада України", - зазначив кандидат.

Під час частини свого виступу Ющенко говорив російською мовою.

Анатолій Кінах, який супроводжував Ющенка в Харкові, також виступив проти "зомбування людей" у цьому питанні.

Він розкритикував передвиборчу діяльність Януковича. "Вся країна завішена біг-бордами з одним обличчям. Ми рахували, що якби ці гроші витратити на дитячі підручники, то всі діти в Україні були б забезпечені безкоштовними підручниками".

"Як можна збирати людей у селі – а ми знаємо як там складно живеться – і говорити: ви 10 років жили без газифікації, а якщо не проголосуєте за Януковича, то ще 100 років жити так будете. Не треба гнути через коліно власний народ", - сказав Кінах.

Юрій Луценко заявив під час виступу, що "через кілька днів закінчиться епоха рудого таргана".

"Янукович – це той же Кучма, тільки той рудий і маленький, а цей великий і донецький", - сказав депутат-соціаліст.

Луценко також розкритикував втручання Росії у вибори в Україні. "Якби росіяни реагували, якби ми приїхали напередодні виборів до Москви і агітували за кандидата Мішку Япончика?", - запитав соціаліст.

Депутат заявив, що запорукою перемоги Ющенка є те, що "Олександр Мороз подав руку лівої опозиції лідеру правої опозиції"

"При Януковичі не буде лівого руху, так само як і правого", - сказав Луценко.

Він також висловив переконання, що при перемозі Ющенка він призначить послом до Росії та міністром освіти представника лівих сил, які відповідатимуть за захист росіян.

Луценко розкритикував комуністів за зустрічі з Януковичем. "Вони ходять пити чай – або чефір – до лідера антинародного режиму", - сказав він.

Юлія Тимошенко під час виступу заявила, що українці не виберуть президентом "безграмотну людину".

"У 48 словах він робить 25 помилок. У слові прем'єр-міністр він робить 3 помилки, така людина не може стати президентом", - сказала вона.

Тимошенко також заявила, що над таким президентом будуть сміятися в Європі, а військові з огляду на судимості Януковича не зможуть виконувати його накази.

"Як офіцери можуть бачити портрет такого головнокомандувача у своїх кабінетах?!", - запитала вона.

Тимошенко також розповіла 3 пункти, які люди мають зробити для перемоги Ющенка, які вона вже називала на мітингу в Києві.

Вона закликала виборців 21 листопада після голосування о 20 годині прийти на виборчі дільниці контролювати підрахунок голосів.

"Якщо о 23 годині нема протоколу про підсумки виборів, то заходьте на дільницю і вимагайте перерахунку голосів", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також закликала розширювати "помаранчеве підпілля" – розвішувати скрізь жовто-гарячу символіку кампанії Ющенка.

Тимошенко і Луценко під час мітингу також розповіли анекдоти про Януковича.

Всі учасники мітингу крім Ющенка виступали російською мовою.

Мітинг відбувся на площі Рози Люксембург. Перед цим влада відмовила в площі Свободи і Конституції. На першій був ярмарок, на другій - виставка сільгосптехніки.

Після мітингу Ющенко сказав журналістам, що в першому турі було сфальсифіковано 20% голосів виборців, які забрали у всіх опозиційних кандидатів.

"Завдяки упереджувальним діям ми не допустили фальсифікації на 10-12"%, - додав він.

Українська правда

Читайте також:

Тимошенко обіцяє Януковичу оранжевий сон на ніч перед виборами

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування