Тігіпку не потрібен "добрий цар" Ющенко, тому хай Кучма звільнить ще 200 винних у його перемозі

Субота, 13 листопада 2004, 17:07
Керівник штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко підтримує рішення президента Кучми про звільнення голів райадміністрацій, в округах яких переміг Віктор Ющенко.

"Я би звільнив осіб 200. І ще 7-8 керівників обласних адміністрацій", – сказав Сергій Тігіпко на прохання журналістів прокоментувати рішення президента про звільнення з посад 15 голів райдержадміністрацій, повідомляє сайт штабу Януковича.

"Тому що результати голосування у першому турі показали не рівень довіри до нашого кандидата (він значно вищий, ніж ті показники, що засвідчила ЦВК), а саме рівень довіри до місцевої влади", - заявив Тігіпко.

За його словами, люди вже встигли зрозуміти і відчути зроблене Віктором Януковичем і підтримують його прагнення здолати бідність.

"Тому телефонують, пишуть у наш штаб, у Кабінет Міністрів: мовляв, ми голосували не проти Віктора Януковича, а проти місцевих начальників. Але розподіл симпатій проходить по осі влада – опозиція, тому багатьох голосів Віктор Янукович не отримав "завдяки" місцевим керівникам", - запевнив начштабу Януковича.

Тігіпко також заявив про нещирість позиції Ющенка, коли він протиставляє себе владі

"Ющенко – та ж влада, що і Янукович. У його команді п'ять колишніх віце-прем'єрів, десять екс-міністрів. Згадайте, з якими кризовими моментами були пов'язані їхні імена. Я не казатиму про банк "Україна", про Ощадбанк, про ідеологів недолугої приватизації, про "батьків" інфляції в 10000 відсотків, про "вдале" керівництво Держрезервом, про керманичів слабкої зовнішньої політики", - додав він.

Тігіпко також наголосив на необхідності проведення політичної реформи, щоб більше не було такого гострого протистояння за владу.

"Якби політреформа відбулася, ми б не мали сьогодні такої гострої передвиборчої ситуації. Її б амортизували партії, – сказав начштабу Януковича.

"Під час виборів постійно чую скарги опонентів на адміністративний тиск, про нерівні стосунки з пресою, "капості" влади тощо. Але не чую жодних пропозицій з їхнього боку, що ж дасть можливість вирішити ці проблеми, що допоможе зробити крок уперед", - зазначив Тігіпко.

"Прихід на президентську посаду їхнього лідера? Подібні казочки давно вже застаріли. "Добрий цар" нічого не вирішує. На наступні вибори отримаємо ті ж проблеми. Зміняться обличчя, а не суть", - наголосив він.

За його словами, можливість покращити ситуацію лише одна: включити політичну конкуренцію.

"Коли той, хто представляє владу, відчуватиме, як йому в потилицю дихають конкуренти з 10-12 партій, чатуючи будь-який промах, він поводитиметься надзвичайно виважено", - зазначив Тігіпко.

"Будь-який грамотний економіст вам підтвердить: без виведення демократії на певний рівень неможливий і економічний розвиток у середньостроковій перспективі – всі надбання з'їсть корупція. Коли протягом 1,5-2 років ми лише говоримо про політреформу, нічого не міняючи по суті, я впевнений, що більшої шкоди, ніж цим, завдати Україні навряд чи можливо", - додав він.

Читайте також:

Кучма вигнав ще 4 голів, які допустили перемогу Ющенка

Кучма вигнав чиновників, які провалили перемогу Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News