У вотчині СДПУ(о) побили агітаторів, а на Дніпропетровщині збираються проголосувати замість алкоголіків

Неділя, 14 листопада 2004, 17:31
Близько ста осіб кримінальної зовнішності вчинила напад на агітаторів від коаліції молоді за Ющенка у місті Свалява Закарпатської області.

Як повідомляє облштаб Ющенка, керував нападом депутат Мукачівської райради, колишній радник губернатора Володимир Пауль на прізвисько "Чалі".

"У результаті нападу агітаторам було нанесено чисельні тілесні ушкодження. Правоохоронці повністю самоусунулись від виконання своїх службових обов'язків", - повідомив штаб.

У зв’язку з нападом депутати Віктор Балога, Іван Іванчо та Олександр Кеменяш надіслали термінову телеграму міністру внутрішніх справ Білоконю, в якій просять негайного реагування для розкриття злочину.

Штаб повідомляє, що це не перший напад на агітаторів, організований кримінальним елементом із посвідченням депутата райради. Кілька днів тому в Мукачеві одночасно було побито дві групи агітаторів у різних кінцях міста.

Тим часом сайт штабу Ющенка повідомляє про інші порушення.

Так, як стало відомо від анонімного громадянина, керівник компанії "Укрнафта" Ігор Палиця наказав структурним підрозділам Івано-Франківської та Львівської областей, щоб працівники "Укрнафти" забирали на своїх дільницях відкріпні талони і здавали їх на роботі.

Усі співробітники цього підприємства оформлені на роботі за трудовим договором, тому невиконання наказу погрожують звільненням. У понеділок, 14 листопада, наказ буде доведено до працівників.

На Дніпропетровщині, як повідомив депутат В’ячеслав Коваль, на виборчій дільниці №67 у Дніпродзержинську була виявлена агітпродукція за Януковича та листівки проти Ющенка.

"Агітатори приходять до голови комісії, отримують агітаційні матеріали, розповсюджують їх, а потім звітують. Нами також виявлені форми розписок про отримання грошей", - зазначив депутат.

Як відомо, члени комісій не мають права брати участь у агітації.

На дільниці також було виявлено списки мешканців з певними помітками. Зокрема, "померла", "віруюча", "виїхала". Навпроти одного з прізвищ була помітка "алкоголік".

"Тобто це категорії людей, які не прийдуть голосувати, а, отже, за них "проголосують" інші і, зрозуміло, на чию користь", - підкреслив Коваль.

Виборча комісія цієї дільниці, за словами депутата, сформована владою, в основному, з працівників Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського.

А у Львівській області власники автотранспортних підприємств забирають у водіїв паспорти нібито для техогляду, але термін повернення їх – після виборів.

Це означає, що вони не зможуть проголосувати, повідомляє рух "Чиста Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News