Ющенко зателефонував на мітинг у Херсон. У Львові закликають не писати матюки навпроти Януковича

Понеділок, 15 листопада 2004, 10:15
П’ять тисяч прихильників Віктора Ющенка у неділю провели в Херсоні мітинг на його підтримку.

На мітингу виступили депутат із фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко і громадський діяч Дмитро Павличко.

Передбачалося, що на мітингу будуть присутні Ющенко, лідер СПУ Олександр Мороз і лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

Павличко пояснив, що приїзд Ющенка, Мороза та Кінаха не відбувся через необхідність підготовки Ющенка до теледебатів.

Під час мітингу присутні мали можливість прослухати пряму трансляцію телефонного звернення Ющенка, де він подякував жителям міста за підтримку.

"21 листопада ми підтвердимо свою підтримку всупереч всім старанням адмінресурсу", - заявив він.

Зі слів Ющенка, він не прилетів до Херсона ще й тому, що аеропорти Херсона й Миколаєва відмовилися прийняти його літак, а переліт через Одесу або Сімферополь завадили б вчасно повернутися до Києва для підготовки до участі в теледебатах.

Також у неділю 1,5-тисячний мітинг у Львові провели прихильники партії "Єдність". Перед учасниками мітингу виступив політичний в'язень, громадський діяч Юрій Шухевич.

Він закликав жителів Львівської області перед тим, як кидати бюлетень в урну, перевірити, чи немає на ньому інших позначок, і прийти голосувати зі своєю ручкою.

Він також закликав не писати лайок навпроти прізвища Януковича. "Владі тільки на руку анулювати бюлетені", - сказав він.

Міліція затримала одну людину, яка намагалася пробратися до виступаючих і викрикувала провокаційні фрази.

У суботу на підтримку Ющенка зібрався двотисячний мітинг у Чернігові. Там виступили депутати із фракції "Наша Україна" Владислав Атрошенко й Лесь Танюк.

Зі слів секретаря обласної організації Соціалістичної партії Михайла Коропатника, зняття з посад 4 голів райдержадміністрацій Чернігівської області - доказ участі й тиску влади на виборців через свої органи на місцях.

Він закликав прихильників Комуністичної партії не йти за своїми лідерами, а голосувати за Ющенка, тому що він і Мороз підписали угоду, яка дасть їм змогу вирішити багато соціальних і політичних проблем.

"З Ющенком проголосуємо за демократію, політреформу, безкоштовну освіту й медицину, тому що це записано в угоді політичних сил (Ющенка й Мороза)", - сказав він.

"Український вибір"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...