Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо журналісти припинять брехати, їм допоможуть

Понеділок, 15 листопада 2004, 11:02
Відкрито рахунок для збору благодійної допомоги журналістам, що втрачають роботу внаслідок боротьби проти цензури.

Про це на прес-конференції в понеділок оголосили журналісти, що звільнилися на знак протесту проти цензури з телеканалу "1+1", керівники Асоціації українських банків, Київської незалежної медіа-профспілки, Інституту масової інформації та Київського юридичного товариства.

Профспілкою відкрито рахунок для збору благодійної допомоги журналістам (ПС "Київська незалежна медіа-профспілка", р/р 26008013363453 у КМФ АКБ "Укрсоцбанк" м. Києва, МФО 322012, ЗКПО 26385397).

Згідно з виробленими правилами, допомога буде одноразовою і надаватиметься лише у випадках, коли ця боротьба носитиме публічний характер.

Розмір допомоги з урахуванням наявності коштів на рахунку та матеріального стану отримувачів визначатиме спеціально утворена комісія у складі Мирослава Поповича, В’ячеслава Брюховецького, Володимира Мостового, Аркадія Сидорука, Ігоря Скляревського, Ігоря Куляса та Єгора Соболєва.

За згодою донорів, їхнє їм'я та розмір внеску оприлюднюватимуться.

Президент АУБ Олександр Сугоняко повідомив, що Асоціація вже розіслала звернення до комерційних банків з проханням робити пожертви на цей рахунок.

Окрім того, профспілка, ІМІ та Київське юридичне товариство оголосили про готовність надавати безкоштовну юридичну допомогу журналістам, які постраждають внаслідок боротьби проти цензури.

"Журналістам, що борються проти цензури, потрібна підтримка суспільства", - каже Ігор Скляревський.

В кінці жовтня більше трьох сотень тележурналістів виголосили протест проти замовчування та перекручування подій, зобов’язавшись дотримуватися професійних стандартів у своїй роботі.

Одночасно семеро журналістів "1+1" пішли з каналу на знак протесту проти незгоди керівництва телекомпанії скасувати цензуру.

Також було звільнено ведучого програми "Вісті" на УТ-1 Володимира Голосняка за відмову читати "темники".

"Українська правда"

Читайте також:

Журналісти "Вістей" на УТ-1 домовились більше не брехати

Ведучого УТ-1 звільнено через "темник"

Ведучого Першого Національного каналу зняли з ефіру за відмову озвучувати "темник"

Цензуру - геть! Акція журналістів ICTV, "Інтеру", "Нового каналу", "Тонісу" та НТН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування