Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма дав інтерв'ю, щоб відкрито підтримати Януковича - депутати

Понеділок, 15 листопада 2004, 12:06
Депутат-соціаліст Юрій Луценко вважає, що вихід на пенсію президента Кучми стане "святом для всієї країни".

"Старість не радість, але бувають випадки коли вихід на пенсію однієї людини стає святом для всієї країни", - сказав він, коментуючи "Українській правді" недільний виступ президента Кучми в програмі "Епіцентр" на каналі "1+1".

"Дивлячись на вчорашній виступ Кучми, я бачив в його очах невирішену проблему, що робити капітану потопаючого корабля, якщо капітан – щур", - сказав Луценко.

В той же час ряд народних депутатів України дотримуються думки, що в недільному виступі по телебаченню президент Леонід Кучма вперше відкрито заявив про свою підтримку кандидата Віктора Януковича, передає Інтерфакс-Україна.

Більшість із них також сумніваються в тому, що політична реформа, на підтримку якої висловився Кучма, буде проголосована до кінця другого туру.

У понеділок один із лідерів фракції Соціалістичної партії Йосип Вінський висловив думку, що "оцінювати діяльність уряду, у якого є свої плюси й мінуси, за шкільною системою, негідно рівня президента".

"Це - чистий піар щодо Януковича", - сказав він.

Вінський відзначив, що президент зацікавлений у тому, щоб політична реформа відбулася до кінця другого туру виборчої кампанії, насамперед, у тій частині, "яка стосується його і його родини".

"Я впевнений, що він зацікавлений поставити свій підпис під законом про внесення змін у Конституцію", - підкреслив він.

Разом з тим, депутат вважає, що до кінця другого туру виборів законопроект про внесення змін у Конституцію проголосований не буде.

Він також повідомив, що після підписання угоди між Олександром Морозом і Віктором Ющенком будь-яких переговорів між соціалістами й "Нашою Україною" про спільне голосування щодо політичної реформи не було.

Один з лідерів фракції Компартії України Георгій Крючков вважає, що президент дав об'єктивну оцінку роботі уряду.

"Це - фактично перше висловлювання підтримки кандидатури Януковича: глава держави нарешті вирішив сказати про це. Раніше він не впливав на вибори", - додав він.

Один з лідерів фракції Народно-демократичної партії й Партії промисловців і підприємців України Микола Оніщук відзначив, що за весь час виборчої кампанії президент "проявляв відстороненність як політик вищого рангу".

Однак його недільний виступ "можна вважати деякою мірою політичною визначеністю щодо кандидатів у президенти, які вийшли до другого туру", - вважає депутат.

"Природньо, що в силу певних обставин його симпатії на боці глави уряду", - сказав він.

Оніщук також висловив сумнів, що політична реформа буде проголосована до кінця другого туру, незважаючи на зацікавленість у цьому питанні президента.

В інтерв'ю журналістам лідер НДП Валерій Пустовойтенко також висловив сумнів, що законопроект 4180 буде проголосований до 21 листопада.

На його думку, жоден з кандидатів, що вийшли до другого туру, не зацікавлений у її проведенні, тому що "їм не вигідно, що в них не буде можливості впливати на формування влади".

Разом з тим, відзначив Пустовойтенко, колишні кандидати в президенти, які не вийшли до другого туру, зацікавлені в можливості "впливати на формування влади з парламенту й мати своїх представників в уряді".

Читайте також:

Кучма: Хотів побажати Януковичу увійти у дві профспілки: прем'єрську і президентську...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування