Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На УТ-1 влаштували "охоту на відьом" – борців з темниками

Понеділок, 15 листопада 2004, 13:52
Журналістів програми "Вісті" на Першому Національному, що вимагають припинити замовчування або перекручування новин, відстороняють від роботи.

Перший віце-президент НТКУ Микола Канішевський зняв Максима Драбка з теми "діяльність президента", яку Драбок довгий час висвітлював.

Канішевський пояснив кореспонденту, що не задоволений якістю його роботи, повідомляє прес-служба журналістського руху за професійні стандарти.

Ще два кореспонденти - Ігор Грушко та Павло Тирський – взагалі не отримують завдань, а їхні пропозиції щодо тем, які б можна було знімати, відхиляються.

Окрім того, керівництво "Вістей" намагається ставити на зйомки головних політичних тем кореспондентів, які не приєдналися до протесту, зокрема, Наталю Мещерську та Тамару Хрущ.

Одночасно на роботу взяті два молодих кореспонденти.

У вівторок, 16 листопада, о 10:00 біля телецентру (вулиця Мельникова, 42) відбудеться акція протесту журналістів "Тут звільняють за правду".

Журналісти в різних формах вимагатимуть від власників та менеджерів телеканалів припинити переслідування за професійну позицію та прийняти запропоновані ними угоди про редакційну політику, які б обмежили цензуру на телебаченні.

Журналісти-учасники руху за професійні стандарти та Київська незалежна медіа-профспілка закликають колег взяти участь в акції.

На минулому тижні керівництво УТ-1 не прийняло пропозицію журналістів укласти угоду про стандарти редакційної політики

13 журналістів "Вістей" в односторонньому порядку підписалися під угодою, яка покликана забезпечити повноту, точність та збалансованість новин, а також обмежити можливість тиску на журналістів або керівництво телекомпанії.

Журналісти "Вістей" є частиною з понад трьох сотень тележурналістів, що три тижні тому виголосили протест проти цензури на телебаченні та почали боротьбу за повноту та неупередженість новин.


Читайте також:

Якщо журналісти припинять брехати, їм допоможуть

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування