УТ-1 каже, що не змінювала дебатів. Джерела кажуть, що для маніпуляцій прийде Кисельов

Понеділок, 15 листопада 2004, 16:01
Віце-президент НТКУ Геннадій Радченко стверджує, що телеканал УТ-1 не вносив жодних змін у формат дебатів між Віктором Ющенком й Віктором Януковичем, намічених на 19.00 у понеділок.

Підготовка до теледебатів іде "абсолютно нормально, немає жодних змін, порядок визначений ЦВК, монтується студія, ставиться світло", - заявив Радченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вже до 14.00 була змонтована декорація, поставлене світло, погоджені всі питання режиму й так далі", - додав він.

Віце-президент НТКУ підкреслив, що не має інформації про заяву представника штабу Ющенка, голови парламентського комітету зі свободи слова Миколи Томенка.

"Я не знаю, що заявив Томенко, я знаю, що форма теледебатів не була змінена. Я не здивований такими коментарями, тому що він (Томенко) давно веде боротьбу з телекомпанією, найчастіше його заяви не обґрунтовані", - сказав Радченко.

Як повідомлялося, теледебати Ющенко-Янукович пройдуть в ефірі Першого національного каналу УТ-1 у понеділок з 19.00 до 21.00.

Томенко заявив, що керівник УТ-1 Олександр Савенко самовільно змінив регламент дебатів, дозволивши ведучому ставити питання кандидатам.

Відповідно до прийнятого раніше рішенню Центвиборчкому, теледебати ведуться особисто кандидатами й винятково в прямому ефірі. При цьому в рамках теледебатів не допускається використання заздалегідь підготовлених відеоматеріалів про того чи іншого кандидата.

Теледебати будуть проводитися у формі виступів і відповідей.

***

Водночас джерела, близькі до керівництва УТ-1, повідомили, що начебто відповідальним за проведення понеділкових дебатів є журналіст ICTV Дмитро Кисельов.

За непідтвердженою інформацією, Кисельов буде під час ефіру біля режисерського пульту, звідки відбуватиметься управління теледебатами.

Там він "підказуватиме" у навушник ведучому в студії заготовлені в адміністрації президента репліки для маніпуляції дискусією та керуватиме операторами з метою акцентації на зовнішності Ющенка.

Президент НТКУ Олександр Савенко повідомив, що ведучим теледебатів буде журналіст Юрій Мельничук, і на заміну йому призначений Василь Бирзул.

Читайте також:

УТ-1 САМОВІЛЬНО ЗМІНИЛА ФОРМАТ ДЕБАТІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...