Ющенко представив Росії план. Гельман прогнозує, що Янукович не виграє вибори

Понеділок, 15 листопада 2004, 17:53
У Москві в понеділок було презентовано офіційну позицію Віктора Ющенка щодо співпраці з Росією.

Документ "Как нам жить с Россией" представив під час "Відкритого форуму" керівник офісу Ющенка депутат Олег Рибачук.

Він повідомив форуму, що до коаліції Ющенка приєднались майже всі українські політики, зокрема Олександр Мороз та Анатолій Кінах, який представляє інтереси підприємців, в той час як Віктора Януковича підтримала лише Наталія Вітренко.

Олег Рибачук також зазначив, що "Віктор Ющенко буде в політичних, економічних та культурних питаннях співробітничати з Росією, оскільки він – прихильник консолідації. На відміну від Януковича, який консолідує своїх прибічників тільки "нагинанням".

"Ми з повагою сприймаємо зміни в інформаційному просторі Росії, який дає слово Вікторові Ющенку", - наголосив Рибачук, слова якого наводить сайт Ющенка.

Присутній на форумі депутат Олександр Морозов зауважив у своєму виступі, що "найбільша проблема України в тому, що її влада завжди була провінційною, та після перемоги Ющенка вона керуватиметься інтелектом в соціальних та політичних питаннях".

У коментарі "Українській правді" Морозов розповів, що в рамках форуму виступив політтехнолог Марат Гельман, який сказав, що "Янукович не виграє вибори", а "доля виборів визначиться в судах".

Морозов розповів, що Гельман також розкритикував донецьких політтехнологів. За його словами, ті, хто працював з донецькими технологіями, "втихаря" голосуватимуть проти Януковича і навряд виконуватимуть указане.

Крім того, Гельман сказав, що влада в Україні вчинило "не мудро", не дозволивши Петру Симоненку посісти третє місце на виборах.

За словами Морозова, Гельман також порівняв вибори в Україні з фільмом "Чужий проти Хижака", де треба обирати між двома злами: Ющенко – чужий, а Янукович – хижак.

На думку Гельмана, Росія зможе виступити примирителем у разі загострення ситуації в Україні. За словами політтехнолога, найбільше його хвилює, чи проллється кров на виборах в Україні, зазначив Морозов.

Як відомо, Гельман тривалий час працює політтехнологом для Віктора Медведчука, однак останнім часом пішли чутки, що Янукович відмовився від послуг Гельмана.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування