Янукович став публічним політиком. Ющенко був кращим

Понеділок, 15 листопада 2004, 20:49
Віктор Янукович виступив краще, ніж очікувалося, Ющенко був просто кращим, вважає політолог Вадим Карасьов.

"Ющенко був більш компетентний у сфері економіки. Янукович компенсував своє відставання від візаві бійцівськими якостями. Але і Ющенко показав бійцівські якості", сказав політолог у коментарі на 5 каналі відразу після минулих між кандидатами дебатів.

"Виступали два лідери. Але перемогу за очками я б віддав Ющенку", додав він.

При цьому він визнав, що "команда Януковича добре попрацювала із прем'єром", оскільки він до цього був не публічним політиком.

"Янукович набрав очків, як публічний політик", вважає Карасьов, додавши, що його політтехнологи "прислужилися йому не добрим чином", оскільки весь цей час він застосовував у спілкуванні з виборцями "суцільний монолог". Зараз з мови Януковича "забрали канцеляризм і кабміновські вирази".

При цьому, на думку Карасьова, "Ющенко був більш переконливим", "переконаність і щирість у кандидата від опозиції звучала набагато краще", "відчувалося, що політика Ющенка вистраждана".

На думку політолога, до дебатів "підготувати неможливо – має бути попереднє розуміння, багаж, зміст, за день підготуватися до змістовності неможливо".

"Що стосується технологічних наробітків, то всі кандидати намагалися використати козирні карти. Янукович грав на виплатах, але Ющенку було що сказати із цього приводу із професійної позиції", сказав політолог.

Ющенко ж іноді "переборщував", вважає Карасьов. "Потрібно було простіше - ціни на м'ясо й сало без переліку позицій, тому що кожен споживач знає, що відбувається".

На думку Карасьова, головний і нове - той факт, що "країна вперше почула позицію Ющенка, що вже робить дебатам честь. Була прорвана інформаційна блокада".

Карасьов також додав, що Янукович "номінував себе, як нову владу, що буде відрізнятися від старої, куди він записав Ющенка. Але це - технологічна розробка штабу".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування