Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецпосол Буша їде переконатися, де Україна і де Білорусь

Вівторок, 16 листопада 2004, 10:05
США надають великого значення проведенню в Україні демократичних і прозорих виборів.

Про це у Вашингтоні на прес-конференції, присвяченій українським виборам, заявив голова Комітету з міжнародних відносин Сенату США Річард Лугар, який представлятиме на українських виборах позицію президента США.

Лугар підкреслив, що в той час, як демократичні сили стикаються з проблемами в Росії та Білорусі, Захід має сприяти вільним та прозорим виборам в Україні.

За його словами, це справжній поворотний пункт в українській історії, який позначиться на розвитку подій і за її межами, передає радіо "Свобода" з посиланням на УНІАН.

"21 листопада - це критична дата для майбутнього України. Безпечна і демократична Україна відповідає інтересам національної безпеки США НАТО і Росії", - наголосив Лугар.

Говорячи про передвиборчу кампанію в Україні, сенатор відзначив значні порушення, які, зокрема, не надали можливість доступу опозиційних кандидатів до ЗМІ тощо.

За словами Лугара, його місія в Україні не полягатиме у тому, щоб захищати одного чи іншого кандидата, його місія - забезпечити чесний і прозорий процес виборів.

"Ці вибори важливі для США, і моя присутність в Україні впродовж цього важливого часу означає підтримку президентом Бушем майбутнього України", - сказав Лугар.

Як відомо, Лугар став представником Буша у другому турі виборів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування