Козак видав піар Павловського для Януковича

Вівторок, 16 листопада 2004, 10:29
Екс-кандидат на пост президента Роман Козак видав 2-мільйонним тиражем брошуру "Меморандум Российского клуба".

У виданні викладається позиція створеного влітку цього року в Україні "Російського клубу", зокрема, пояснюється, "Чому Росія підтримує Віктора Януковича на виборах президента України" та "Чому Росія не зацікавлена в перемозі Віктора Ющенка на виборах".

Брошура, видана форматом А4, на 34 сторінках, на якісному крейдяному папері, з кольоровими діаграмами та портретами Януковича, Путіна та Козака. Надруковано "Меморандум" столичною фірмою "Бліц-принт".

Як пояснив Козак у вступному слові до видання, потрапивши йому до рук, "Меморандум" відкрив йому "очі на ставлення Росії до виборів президента нашої держави". "Цей документ пояснює, чому росіяни віддають перевагу Януковичу перед Ющенком", - резюмує Козак. "Я вважаю своїм обов'язком зробити позицію росіян відомою для всіх громадян України".

Як відомо, на цьогорічних виборах, Козак у своїй телерекламі наголошував на необхідності заборони російської мови та введенні візового режиму з Росією.

Цю позицію Козак наполегливо екстраполював на позицію Ющенка, однак представники виборчого штабу Ющенка дезавуювали ці заяви як провокацію, а самого Козака кваліфікували як "технічного" кандидата від влади, покликаного боротись проти Ющенка.

Відповідаючи на прес-конференції в понеділок на запитання, яким коштом було оплачено видання, Козак заявив, що це зроблено "коштом "Організації українських націоналістів", "коштом українських патріотів".

Козак не пояснив, яким чином його антиросійські погляди співвідносяться з витрачанням значних сум на масштабне поліграфічне замовлення з апологетикою російської позиції щодо підтримки на виборах Януковича, а також, звідки такі кошти в "ОУН".

Відповідаючи на запитання, чи не причетна влада до оплати такого замовлення, а також про ступінь його знайомства з представниками штабу Януковича, Козак відповів, що він "не знайомий з паном Клюєвим" (Андрій Клюєв – віце-прем`єр в уряді Януковича, за даними багатьох ЗМІ, один з найвпливовіших керівників штабу цього кандидата).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...