Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "отримав велике задоволення" від своїх демократичних висловлювань

Вівторок, 16 листопада 2004, 10:33
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що під час теледебатів у понеділок були забезпечені "рівні умови" для обох учасників.

"Я одержав велике задоволення, що мав можливість демократично, на рівних висловити все, що я хотів сказати нашим виборцям, телеглядачам, у розмові зі своїм опонентом Віктором Андрійовичем Ющенком", - заявив Янукович журналістам.

У вівторок він брав участь у презентації інтернет-мовлення українського телебачення через супутниковий канал.

Він підкреслив, що завжди обіцяв під час теледебатів "говорити правду й тільки правду".

"Бачить Бог, я був щирий, і коли виїжджав на теледебати, я перехрестився перед іконою й сказав, що буду щирим до кінця, і я зобов'язаний моїм виборцям, громадянам України сказати те, про що я думав", - сказав він.

Янукович також заявив, що завжди виступав і виступає за свободу слова.

"Якщо хто-небудь мені привселюдно скаже про ці спроби (тиску на ЗМІ), я готовий відреагувати всіма способами, які в мене є, й моїми повноваженнями, щоб не допустити тиску на засоби масової інформації", - заявив Янукович.

"У мене принципова позиція: хто з тут присутніх може сказати, що я комусь давав завдання щось писати, щось не писати, щось вказував усно або письмово?", - відзначив він.

При цьому він додав: "Я принципово виступаю проти тиску на ЗМІ, і завжди був і буду на боці свободи слова. Це обов'язкова умова для динамічного розвитку суспільства", - сказав він.

Прем'єр знову зауважив, що його уряд почав працювати по-новому, коли прийшов два роки тому.

"До нас жодний уряд про це не думав: не думав, як повернути борги, які нагромадилися за всі роки незалежності, як повернути довіру людям до влади й держави", - сказав Янукович.

У другому турі президентських виборів потрібно, "щоб ми одержали таку можливість віддати свій голос за того претендента, кого хочуть бачити люди у своєму майбутньому, з ким хочуть зв'язати своє життя", відзначив він.

"Щоб вони це зробили вільно, щоб засоби масової інформації створили рівні умови для кандидатів у президенти, як це було зроблено вчора на теледебатах", - сказав Янукович.

Він подякував за це президенту Національної телекомпанії України Олександру Савенку, а також всім працівникам НТКУ.

Інтерфакс-Україна

Від "УП". Між тим, саме на цьому каналі відстороняють від роботи журналістів програми "Вісті", що вимагають припинити замовчування або перекручування новин.

Читайте також:

На УТ-1 влаштували "охоту на відьом" – борців з темниками

Дебати між Януковичем і Ющенком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування