Журналісти відкривають очі Януковичу, поки він обіцяє використати адмінресурс за свободу слова

Вівторок, 16 листопада 2004, 11:20
Близько 20 журналістів провідних телеканалів України, зокрема, УТ-1, ICTV, "1+1" й "Тоніса", пікетували у вівторок зранку у Києві будинок телецентру, протестуючи проти цензури в програмах новин.

Згодом до акції приєдналися деякі журналісти з тих, які прийшли її висвітлювати.

Як зауважив організатор акції, голова Київської незалежної медіа-профспілки Єгор Соболєв, "чи не вперше під час акцій цієї осені журналісти виявили корпроративну солідарність".

Учасники пікету тримали в руках букви, з яких складалося гасло: " Тут звільняють за правду!". На їхніх руках були символічні паперові ланцюги. Після скандування "Ні, цензурі!", пікетувальники розірвали паперові ланцюги, після чого змішалися із глядачами.

У рамках акції до паркану біля будівлі телецентру було прикріплено кілька білих полотнищ, на яких всім бажаючим пропонувалося залишити свої гасла й слогани.

На полотнищах серед перших з'явилися такі написи: "Ні, цензурі!", "Правди!", "Журналістика - не "темник"!" й "Тому що: чесні, хочемо свободи, віримо в правду, небезнадійні!"

Ще на одному великому полотнищі намальовані емблеми близько десяти українських телеканалів, телевізор за ґратами й слоган: "Повернути довіру глядачів".

На листівках, які роздавали учасники акції, зазначені такі вимоги: "Припинити тиск на журналістів, які борються за професійні стандарти", "Припинити замовчування й перекручування новин", "Визнати право журналістів і ведучих на участь у формуванні редакційної політики".

Представники Першого національного телеканалу роздавали листівки, у яких описані випадки на УТ-1, які, на їхню думку, можна кваліфікувати як цензуру.

У віторок під час відвідання Першого національного Янукович заявив, що готовий "відреагувати всіма способами, які в мене є, й моїми повноваженнями, щоб не допустити тиску на засоби масової інформації".

Інтерфакс-Україна, Телекритика

Читайте також:

Янукович "отримав велике задоволення" від своїх демократичних висловлювань


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування