Політтехнолог Януковича Павловський зробив подарунок Ющенку

Вівторок, 16 листопада 2004, 13:14
"Російський клуб", очолюваний політтехнологом Януковича Глібом Павловським, говорить про скорочення розриву між Януковичем й Ющенком.

За Януковича готові проголосувати 40% опитаних, а за Ющенко - 38%, посилається "Російський клуб" на опитування фонду "Суспільна думка".

При цьому стверджується, що опитування було проведено ФОМ 2-7 листопада серед 2054 чоловік. Хто проводив соцопитування - невідомо, оскільки у ФОМ немає своєї соціологічної мережі в Україні.

Найцікавіше, що минулого тижня "Російський клуб" уже оприлюднив дані цього ж опитування, проведеного в ці ж терміни також невідомо ким.

Тоді розрив між Януковичем і Ющенком становив 4% замість 2%, як стверджується зараз.

Причини, які змусили "Російський клуб" поміняти дані власного опитування на користь Ющенка - невідомі.

***

Також свої дані оприлюднив Український інститут соціальних досліджень (керівник - Яременко) і Центр "Соціальний моніторинг" (керівник - Балакірєва).

Вони провели опитування з 1 по 3 листопада 2042 респондентів, помилка вибірки не перевищує 2,4%.

Серед усіх опитаних за Януковича в другому турі збираються проголосувати 43,2%, за Ющенка - 39,5%, проти обох - 8%, відмовилися від відповіді - 9%.

Як відомо, Український інститут соціальних досліджень і Центр "Соціальний моніторинг" проводили екзит-поли під час першого туру виборів, однак їхні результати були на користь Януковича й не збіглися з результатами ЦВК й анонімного екзит-полу.

Прес-релізи соціологічних служб були поширені агентством "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:

Технолог Януковича виправдує свій провал: Ющенко... сфальсифікував 4%

Що таке "Російський клуб", читайте тут:

Російське лобі Януковича - чи є кримінальний слід?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування