Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧА НIХТО НЕ МIГ ВПIЗНАТИ НА ЕКРАНI, навіть Гавриш

Вівторок, 16 листопада 2004, 13:36
Представник Вiктора Януковича в Центральнiй виборчiй комiсiї Степан Гавриш вважає, що пiсля теледебатiв дiючий прем'єр привернув на свiй бiк "як мiнiмум ще 2-3% голосiв виборцiв".

Таку думку Гавриша з посиланням на його інтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" розміщує сайт кандидата Януковича.

"Не викликає нiяких сумнiвiв, що сьогоднi Янукович додав до свого рейтингу мiнiмум 2-3% голосiв в центральнiй Українi, особливо тих, хто кожного дня прокидався i сумнiвався, як йому дiяти. Це був деякою мiрою перелом на користь Януковича", – сказав Гавриш.

Вiн вважає, що для Ющенка "головною несподiванкою став сам Янукович, який продемонстрував досить високий рiвень обiзнаностi в стратегiчних проблемах управлiння державою i головне, готовнiсть до президентської функцiї".

"Це було помiтно i по Ющенку", – наголосив представник Януковича.

Спiврозмовник агентства висловив думку, що Янукович "зумiв нав'язати своєму опоненту тактику самих дебатiв".

"Замiсть того i цього всi очiкували, що Янукович захищатиметься, вiн рiшуче декларував свої позицiї, а захищався весь час саме Ющенко. Це вiдчув i сам Янукович i в якомусь, так би мовити, геймi теледебатiв, вiн почав дiяти максимально упевнено, i його, практично вiльне володiння українською мовою, досить складними економiчними категорiями, нереагування на агресивну позицiю, яку час вiд часу використовував Ющенко, дозволило йому пiднятися над своїм противником i показати, я б сказав, несподiваний, новий образ Януковича", вважає Гавриш.

"Феноменальним було те, що Януковича нiхто не мiг впiзнати на екранi, це дiйсно був вже лiдер, сформований, досить вiдкритий, досить незахищений мiсцями – один раз вiн таки вiдчув на собi агресивну позицiю з боку його опонента i дуже швидко взяв себе в руки", – сказав Гавриш.

Говорячи про позицiю Ющенка, Гавриш порiвняв його з "професiйним бухгалтером, економiстом, який не змiнив своєї логiки полiтичної позицiї, яку точно вивчив".

"Це викликало у мене велике здивування – я не очiкував такої слабої позицiї, абсолютно тривiальної, досить очiкуваної. Я думав, що сьогоднi ми побачимо iншого Ющенка, Ющенка, який за цей перiод часу, нагромадивши достатню кiлькiсть прагматичної практики на виборчих змаганнях, принесе якiсь елементи новизни i пiднiметься над багатьма проблемами, якi вiн декларував", – сказав Гавриш.

Він висловив думку, що цi дебати вже стали українською полiтичною iсторiєю, i без них не буде проводитися жоден подальший перiод полiтичних змагань.

Гавриш вiдзначив як позитивну позицiю кандидатiв у президенти, якi не торкалися "особистих емоцiй, вiдносин".

"Я надзвичайно хвилювався, що дiалог час вiд часу мiг скотитися саме до таких вiдносин, але обидва витримали позицiю i показали, що Україна за цi 13 рокiв зробила колосальний прорив у розвитку самосвiдомостi українцiв, яку сьогоднi декларували, демонстрували обидва кандидати", – наголосив вiн.

"Це були європейськi дебати", – додав Гавриш.

Ще один член команди Януковича, постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній назвав теледебати "перемогою демократії".

"Ми - єдина країна в СНД, яка змогла провести на президентських виборах теледебати", - цитує його слова журналістам у Раді "Українській вибір".

При цьому він також зазначив, що, на його думку, в дискусії краще враження справляв Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування