Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенківських студентів саджають за сміття з квітів, а Януковичу подарували тигра

Вівторок, 16 листопада 2004, 14:48
Штаб Ющенка заявляє про затримання міліцією 22 студентів-учасників акції "Студенти за мир" у Луганській області, Миколаєві та Харкові

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба штабу Віктора Ющенка.

Прес-служба повідомила, що студенти 16 листопада в рамках кампанії "Свободу не спинити!" проводять акцію "Студенти за мир", організовану студентськими молодіжними ініціативами "Студентська хвиля", "Пора" та "Чиста Україна".

У ході акції студенти закликають співробітників міліції не протидіяти волевиявленню народу під час другого туру голосування на виборах президента й захищати конституційні права виборців.

Студенти також намагаються продемонструвати толерантність представникам силових структур - о 8 ранку студенти почали обхід місць чергування міліцейських нарядів, райвідділів міліції і військових частин, даруючи квіти разом зі зверненням Віктора Ющенка до співробітників силових структур не виконувати злочинних наказів і не воювати із власним народом.

Прес-служба повідомила, що в Луганську співробітники міліції Ленінського райвідділу міліції при спробі подарувати квіти разом зі зверненням Ющенка затримала 4 студентів, яким інкримінуються заклики до державного перевороту й загроза незалежності країни.

За даними прес-служби, в Артемівську Луганської області затримано 3 учасників акції для встановлення особи, у Миколаєві міліція затримала 4 учасників акції, у Харкові для встановлення особи затримано 11 учасників акції.

Правоохоронці Миколаєва звинувачують студентів у тому, що "міліціонери брали квіти та кидали їх на землю, чим забруднювали місто", повідомляє коаліція молоді "Наша Україна".

Водночас у Черкасах студентів із символікою "Так! Ющенко" не пускають до вузів. Ректор Черкаського національного університету Анатолій Кузмінський, який є довіреною особою Януковича наказав охороні примушували студентів перед входом знімати пов’язки, бандани, значки тощо.

У тих, хто не погоджувався знімати самостійно значки, зривали силою.

У той же час, луганський штаб Януковича повідомляє про те, що учень 7 класу спецшколи №58 Луганська Семен Сальников приніс у штаб подарунок для кандидата - своїми руками вишите бісером полотно із зображенням тигра.

"Замість свого голосу я хотів би вам подарувати свою улюблену роботу. І нехай мій тигр принесе Вам перемогу, - написав школяр у листі, відзначивши, що "всім класом" діти "переживають" за Януковича.

Також у Луганську при сприянні "Союзу молоді регіонів України" пройшов конкурс малюнків і карикатур серед студентів, де вони зобразили суть американської військової й фінансової стратегії 20 й 21 століть.

Організатори обіцяють, що всі бажаючі зможуть побачити очима студентів американську геополітику на Близькому Сході, у Югославії, Грузії, Україні.
Кращі малюнки будуть оприлюднені, повідомляє прес-служба регштабу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування