Ющенко знову каже, що його отруїли. Зараз вивчають 200 отрут

Вівторок, 16 листопада 2004, 21:10
Кандидат в президенти Віктор Ющенко вважає, що в разі фальсифікації виборів владою, реакція громади має бути відповідною.

Про це він заявив в ефірі 5-го каналу у вівторок.

"Я переконаний в одному, що коштами чи пустими закликами змусити людей вийти на вулиці, на ту чи іншу поведінку – це справа недоречна і неможлива. Я хочу, щоб людське сумління вивело громадян на вулиці", - сказав він на питання про можливість "каштанової революції".

"Щоб він розумів, що якщо сьогодні Янукович і його влада ґвалтували твій голос, то надіятися треба не на якусь особу, а перш за все на себе. Що ти здатен захистити свою громадянську позицію. І я переконаний, що ці кроки треба буде робити адекватно до тих результатів і до тих дій, які ця влада чинитиме під час другого туру виборів", - наголосив Ющенко.

На запитання, як Ющенко захищатиме право своїх виборців на вибір, Ющенко сказав, що вихід один – іти на вулицю.

"Я бачу тільки один спосіб захистити право людей – це йти на вулиці й демонструвати свою незгоду з поведінкою ЦВК і влади", - сказав він.

"Іти на акцію протесту, по іншому не можна справитися з тим, що робиться, з механізмами про які щойно йшла мова – паралельний центр і багато чого іншого, що робиться з однією метою - вийти на електронну фальсифікацію результатів виборів", - зазначив лідер "Нашої України".

Він нагадав, його команда вийшла на існування серверу поза приміщенням ЦВК, який приймав всю інформацію з України в електронному режимі, ним проводилася обробка даних, які він потім передавав у ЦВК.

"Це приклад того, як Янукович, Тігіпко і його команда будуть захищати 21 листопада. Тому мої друзі у вас повинна бути повна віра в те, що ваша позиція може бути врахована тільки тоді, коли ви її здатні захищати", - сказав Ющенко.

Він закликав виборців зробити саме це 21 листопада, не тільки проголосувавши, але й прийшовши на дільниці після 20-ої години. "Перші, хто має знати результати виборів – це маєте бути ви", – сказав Ющенко.

Коментуючи інше гостре питання про свою хворобу, Ющенко сказав, що в нього не виникає сумнівів, що це отруєння.

"Друзі, кожному зрозуміло, що мова йде про отруєння, безумовно мета – політична розправа. У мене є багато даних, хто стоїть за цим, є багато правди, але єдина проблема, що з нею (правдою) робити – куди йти до Васильєва чи до Сівковича?", - запитав Ющенко.

Ющенко висловив сумнів, що результати аналізів будуть відомі до другого туру голосування, оскільки триває другий етап дослідження по токсикології й судекпертиза, де вивчається "більше 200 ядів".

Водночас він пообіцяв, що як тільки поліклініка завершить аналіз, журналісти першими побачать його результати

"Я обіцяю, мій діагноз знатиме вся країна", - сказав Ющенко. "Але я хотів би, щоб ці дані були відповідно формально доставлені клінікою", - додав він.

Як відомо, звіт комісії по отруєнню мав відбутися у вівторок, але голова і деякі члени не змогли набрати 8 голосів, щоб затвердити звіт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News