ПЛАН ФАЛЬСИФІКАЦІЇ: МЕДВЕДЧУК І КЛЮЄВ ПРОПОНУЮТЬ АВАНС ПО 10 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ ЗА ОКРУГ?

Вівторок, 16 листопада 2004, 21:35
Адміністрація президента разом із штабом Януковича організовує підкуп членів виборчих комісій для забезпечення перемоги Януковича.

Про сценарії влади повідомив на брифінгу керівник офісу Ющенка Олег Рибачук.

"Розпорядник коштів – Клюєв (віце-прем’єр, один із керівників штабу Януковича). Видача – готівкою, у доларах", - сказав Рибачук.

За його словами, головам територіальних виборчих комісій пропонують 5-10 тисяч доларів до 21 листопада і стільки ж – після отримання потрібного результату на виборах.

Секретарю тервиборчкому пропонують до 3 тисяч доларів, члену тервиборчкому – до 2 тисяч доларів, зазначив Рибачук.

"Також існують розцінки і для дільничних комісій. Голові комісії пропонують 3-5 тисяч, секретарю – 2 тисячі, члену комісії – в межах тисячі", - додав Рибачук.

Також, за словами депутата, президент Кучма особисто щоденно викликає на розмову голів обласних і районних держадміністрацій.

"Головний месідж Кучми під час цих розмов – владу ми не віддамо. Ми робимо: зараз перемагає Янукович, потім він проводить політреформу і всі залишаються на своїх місцях", - сказав Рибачук

"Президент говорить: і Ющенко, і Янукович – не найкращий вибір. Але з Януковичем ми домовилися – після виборів він вас (голів місцевих адміністрацій) не чіпатиме", - сказав Рибачук, переповідаючи зміст розмов з посиланням на їх учасників.

"Закінчується зустріч з Кучмою словами – а тепер вам треба переговорити з Медведчуком".

На цьому рівні, за словами Рибачука, з главами адміністрацій працює група із восьми осіб – в тому числі Медведчук, Клюєв, Задорожній (постпред Кучми в парламенті), Загородній, Іщенко (заступники глави АП), Горбаль (керівник київського штабу Януковича).

"Ця група ставить системні задачі", - пояснив Рибачук. "Україна поділена на дві зони, де застосовуються різні підходи: Схід-Південь (де переміг Янукович) і Захід-Центр (де переміг Ющенко)".

За словами Рибачука, у зоні Схід-Південь штаб влади ставить завдання підняти явку на виборах з 60% до 85%. "Ідеться про вкидання бюлетенів. Завдання - отримати Януковичу додатково 2-2,2 мільйона голосів".

"У зоні Захід-Центр готуються люди для організації провокацій: псування бюлетенів, скриньок, вкидання бюлетенів. Надзавдання – визнання виборів у окрузі недійсними", - сказав Рибачук.

Рибачук розповів, що на цих нарадах обговорюються навіть дрібні сценарії по залученню голосів студентів, які живуть у гуртожитках. "У регіоні Схід-Південь мешканцям гуртожитку пропонується відпустка на три дні перед виборами, вони їдуть з міста. Перед цим вони мають здати паспорти і відкріпні талони".

За словами депутата, уже в четвер до Києва очікується "масове завезення відкріпників". "Відповідають за це голови рай- і держадміністрацій. Відкріпникам пропонується транспорт, харчі та 100 гривень добових”.

Також главам місцевих адміністрацій пропонують гроші, щоб "посадити на гачок”. "Вони розписуються за суму, а потім до них приходять з органів із претензією – ви взяли хабар”.

Рибачук також розповів, що крім цього Клюєв займається "роботою з місцевими бізнесменами”. "Бізнесмену пропонується 300-500 тисяч, у відповідь він має організувати певний результат на виборах. Якщо ні – твій бізнес нищиться”.

Крім того, за словами депутата, „окремо нещодавно відбулася надзвичайно жорстка розмова Кучми з мером Києва Омельченком. Йому сказали, що результат, який влада отримала в Києві – це не те, на що вона розраховувала”.

Загалом, за словами Рибачука, ці технології влади мають вивести на результат другого туру виборів: Янукович – 52-54%, Ющенко – 48%.

На питання, як протидіяти цим планам збирається штаб Ющенка, Рибачук сказав: "Рудий тарган боїться одного - світла".

Він також запропонував виборцям, які після другого туру прийдуть під виборчі дільниці, взяти з собою відеокамери, фотоапарати і диктофони. "На бандитів, як правило, це справляє враження", - додав Рибачук.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування