Плівки Мельниченка: Кучма шантажував Януковича і обіцяв третю ходку. Медведчук відповідав за ЦВК

Вівторок, 16 листопада 2004, 23:00
У Варшаві екс-майор Держохорони Микола Мельниченко продемонстрував нові записи, які свідчать про фальсифікацію виборів Януковичем, Медведчуком, Азаровим, Щербанем тощо на користь президента Кучми в 1999 році.

За словами Мельниченка, методи і люди, які здійснюють фальсифікації, залишаться тими ж самими, повідомляє кореспондент "Української правди".

На прес-конференції Мельниченко продемонстрував мультимедійний проект. Аудіофайли з голосами з кабінету Кучми чергувалися з фотокартками героїв на екранах та коментарями майора.

У першому епізоді з Азаровим Кучма пояснює як через залякування керівників підприємств забезпечити їх голосування за нього.

Нинішній кандидат від влади Віктор Янукович в 1999 прийшов до Кучми з проханням дозволити використовувати бандитів, на що Кучма сказав йому: "Переможців не судять".

В цьому ж епізоді Кучма начебто шантажував Януковича, що якщо його не переоберуть, то губернатор Донеччини піде на третій строк за злочини під час кампанії.

Згідно з даними, оприлюдненими на прес-конференції, у 1999 році Віктор Медведчук відповідав за роботу із Центвиборчкомом, а відомий з темників Юрій Левенець керував тіньовим штабом. Йому ж начебто належить задумка закидувати опонентів яйцями на мітингах.

Під час розмови з тодішнім прем'єр-міністром Валерієм Пустовойтенком, який очолював об'єднання "Злагода", президент просив використати представників силових структур для забезпечення необхідних голосів. "Міліція должна серйозно поработать", - сказав начебто Кучма телефоном.

Також Кучма вимагав від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка організувати кампанію залякування громадян на півдні країни.

"У нас практічно на кожного прєдсєдателя колхоза єсть дєло. ..їх треба зібрати, сказати: якщо не дасте, бл.., скільки треба, то будете.. Грати, бл.., ми більше не будемо", - сказав Кучма.

Губернатор Сумщини Щербань на плівках просив тотально порушувати справи проти чиновників, а губернатор Одещини Гриневецький, за даними записів, прийшов до Кучми просити дозвіл на "бєспрєдєл", аргументуючи це словами, "почєму ви власть должни тєрять?"

Гриневецький же розповів Кучмі про винахід одного майора з Котовського, який вигадав такий спосіб голосування: "якщо підтримуєте Кучму ставити плюс, якщо ні - мінус. Ми ж президента обираємо?".

При цьому на плівці чути як Кучма сміється в цьому епізоді і обіцяє дати майору полковника.

В розмові із Чернігівським губернатором Кучма вимагав одностайної підтримки на Чернігівщині, а земляків назвав "мудаками".

Також на прес-конференції була оприлюднена розмова Кучми з Петром Симоненком, який через кілька днів після виборів скаржився Кучмі, що групам молодиків платили в східних областях по 1000 гривень, щоб вони вкидали масово бюлетені й "влаштовували шоу".

Мельниченко повідомив на конференції, що всі ці матеріали будуть передані до Ради Європи через польські владні органи, а також через посольства до Росії та США.

Майор також заявив, що не оприлюднив ще ряд епізодів про фальсифікації, які планує використати в суді проти Кучми.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування