Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В західній Україні виборцям не дають голосувати, а в Донецьку знайшли нових виборців

Середа, 17 листопада 2004, 10:01
Комітет виборців України заявляє про масові факти порушень, пов‘язаних із тиском на виборців, метою якого є збір у них відкріпних посвідчень або паспортів напередодні повторного голосування 21 вересня.

На підприємствах і установах Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Тернопільської та інших областей керівництво зобов‘язує своїх підлеглих під загрозою звільнення отримати на дільницях власні відкріпні посвідчення та посвідчення своїх близьких і здати їх до визначеного терміну, повідомляє прес-служба КВУ.

Зокрема, 11 листопада 2004 року в податкових органах Львівської області відбулися наради з працівниками ДПА області, районних ДПІ та ДПІ у м. Львів.

"На нарадах була дана вказівка кожному працівнику отримати на дільниці і здати за будь-яких обставин відповідальній особі до дня виборів 4 відкріпні посвідчення та, безпосередньо у день виборів, 2 виборчих бюлетені", - говориться в прес-релізі КВУ.

Також, керівництво Володимир-Волинської швейної фабрики провело збори, на яких всім працівникам була дана вказівка взяти відкріпні посвідчення на своїх виборчих дільницях.

За вказівкою керівництва ці посвідчення працівники повинні здати до 17 листопада у відділ кадрів фабрики. Всього на підприємстві працює 800 людей.

Це лише окремі приклади, але наявна в КВУ інформація свідчить про масове розповсюдження подібного явища.

КВУ вважає, що в такий "цинічний і незаконний" спосіб тисячі громадян позбавляють права обирати владу, гарантованого їм Конституцією.

"За більш як десятилітній досвід спостереження за виборами в Україні, КВУ не пам‘ятає випадків посягання на конституційні права громадян таким брутальним чином", - говориться в повідомленні.

КВУ нагадує, що перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або від 7 до 12 років позбавлення волі, згідно статті 157 Кримінального Кодексу України.

КВУ закликає виборців не виконувати злочинні вказівки керівництва, а також подавати заяви щодо відкриття кримінальних справ за фактами вказаних злочинів. КВУ гарантує безкоштовний юридичний супровід таких справ.

В той же час Донецький міський голова Олександр Лук'янченко повідомив, що після проведення звіряння жителів Донецька, кількість виборців у порівнянні з першим туром виборів збільшилась на 30985 чоловік.

"Після проведення звіряння жителів міста кількість виборців порівняно з першим туром збільшилася на 30985 виборців", - сказав мер на прес-конференції.

Незважаючи на проведену роботу, він закликав всіх жителів міста ще раз звірити списки на виборчих дільницях.

За даними Лук'янченка, міськрада врахувала всі недоліки першого туру виборів і проробила побажання виборців, отримані в результаті роботи громадських приймалень.

За його словами, для виборців підготовлені спеціальні пам'ятки, що пояснюють, що потрібно зробити, щоб не зіпсувати бюлетень і правильно його заповнити. Крім того, всі 117 житлових організацій міста разом з паспортними столами провели звіряння громадян у всіх 9 районах міста, передає Інтерфакс-Україна.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування