Януковича чи Ющенка не визнають президентом через математику Ківалова

Середа, 17 листопада 2004, 10:12
Міжнародна спільнота може не визнати переможця президентських виборів, якщо другий тур голосування відбудеться так само, як і перший.

Таку реакцію не виключає голова комітету закордонних справ німецького бундестагу Фолькер Рюе, про що він заявив у вівторок, перебуваючи в Києві, повідомляє "Німецька хвиля".

Перебуваючи в українській столиці, Фолькер Рюе зустрівся з головою ЦВК Сергієм Ківаловим.

Німецькому депутату довелося докласти неабияких зусиль, аби отримати відповіді на свої запитання.

Зокрема політика цікавило, чому так довго рахували близько трьох відсотків протоколів з результатами виборів: "Як можна так рахувати? За перший день – 97,6 відсотка протоколів. Оголосили, що переміг Янукович. А потім майже десять днів рахували решту 3 відсотки. Це якось суперечить моєму розумінню математики", - сказав Рюе.

Ківалов пояснив, що швидкий підрахунок був неможливий, оскільки на деяких округах вибори були визнані недійсними. Він підкреслив, що, попри усе, ЦВК вклалась у часові межі, передбачені українським законодавством.

Німецький депутат нагадав, що ОБСЄ констатувала в першому турі крок назад щодо дотримання демократичних стандартів порівняно з виборами 2002 року.

Однак Ківалов не визнав факту будь-якого маніпулювання з боку ЦВК. Натомість він запевнив, що такий злочин як копіювання відкріпних посвідчень нині унеможливлений, оскільки, за дорученням ЦВК, їх тепер друкують на банкнотному дворі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування