Руслана змінила думку про Януковича і підтримала Ющенка

Середа, 17 листопада 2004, 12:23
Переможниця "Євробачення-2004" співачка Руслана Лижичко офіційно заявляє про підтримку на виборах кандидата Віктора Ющенка.

Про це йдеться в заяві співачки, оприлюдненій на її сайті, а також виголошеній Русланою в аеропорту Бориспіль.

"В першому турі я голосувала за Віктора Ющенка і сьогодні ще більше переконана у правильності свого вибору. Хоча б тому, що Ющенко намагається об'єднувати український народ, а не ділити його на "сорти" і зіштовхувати заради власних інтересів", - йдеться у заяві.

Руслана вказала, що вона є "учасницею акцій студентської непокори на світанку української держави". "Бачу, що на чотирнадцятому році незалежності проти студентів, які захищають право на власну думку, застосовують репресії. І просто не можу мовчати", - сказала вона.

Вона зазначила, що приєднується до позиції молодіжних і студентських організацій, які вимагають припинити переслідування українських громадян.

"Я відчуваю моральний обов'язок заявити про свій протест проти грубої сили та маніпуляції, що застосовуються до моїх співвітчизників", - зазначено в заяві.

Раніше у вівторок, перебуваючи в Болгарії, Руслана сказала, що збиралася взагалі відмежуватися від виборів – після того, як прем'єр-кандидат Віктор Янукович, зробивши співачку своїм позаштатним радником, публічно заспівав з нею зі сцени.

Однак за словами Руслани, зараз вона змінила свою думку і вирішила виступити на підтримку Ющенка, оскільки бачить місце України в Європі.

Нагадаємо, що після перемоги Руслани на "Євробаченні" Янукович призначив її своїм радником з культури на громадських засадах. В той же час вона зазначила, що не має наміру займатися політикою, а бачить себе виключно в музиці.

Під час виборчої кампанії Руслана не брала участі у концертах на підтримку Віктора Януковича.

Нагадаємо, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук підтримав Ющенка на минулому тижні, ставши його радником з молодіжної політики.

У середині жовтня лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка став довіреною особою Віктора Ющенка у загальнодержавному виборчому окрузі.

За словами Скрипки, під час виборів музиканти розділилися на два табори. Одні, як, наприклад, гурт "Мандри", самі просили Скрипку, аби він влаштував їх у тур за Ющенка.

Інший табір – "естрадна тусовка, які і за Кучму грали, і за чортову маму будуть грати". Деякі з цих людей, за словами Скрипки, від сорому "ховають очі".

Говорячи про Руслану, яка раніше заявляла про свою повну аполітичність та неучасть у виборчій кампанії, Скрипка раніше зазначав, що всі пам'ятають, як вона співала разом з прем'єр-міністром. "Всі знають, за чий рахунок Руслана виграла "Євробачення", - додав тоді він.

"Українська правда"

Читайте також:

Якщо Янукович стане президентом, "ВВ" можна буде почути тільки за кордоном

Янукович призначив співачку Руслану своїм радником

ЯНУКОВИЧ ЗАСПІВАВ РАЗОМ ІЗ РУСЛАНОЮ. Звук можна скачати на "Українській правді"

РУСЛАНА БІЛЬШЕ НЕ З`ЯВИТЬСЯ НА ЛЮДЯХ З ЯНУКОВИЧЕМ

На концерті за Ющенка Скрипка побажав "мєнтам" "вічний енурез"

Скрипка готовий піти до Ющенка у владу, якщо не буде поруч Поплавського

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування