Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сівкович звинувачує штаб Ющенка у брехні, але про його неотруєння повідомити не може

Середа, 17 листопада 2004, 15:06
Слідча комісія парламенту з отруєння Віктора Ющенка не буде звітувати до виборів президента 21 листопада.

Про це заявив голова комісії Володимир Сівкович на прес-конференції. Він пояснив, що "не бачить, як зібрати необхідну кількість підписів" для оприлюднення звіту.

Як з'ясувалося, на сьогодні існує шість підписів під звітом, а для оприлюднення документу потрібно вісім, причому неважливо, чи будуть ці два підписи на підтримку або проти звіту.

За словами Сівковича, член комісії комуніст Лобода знаходиться "в санаторії", два члени комісії за кордоном, член "Нашої України" Поліщук і НДП Шевчук "не приходять", а представники "Сили народу" поставили умову оприлюднити звіт після виборів. Серед підписантів звіту немає жодного депутата-лікаря.

Під час прес-конференції Сівкович сказав, що у нього немає підтверджень отруєння Ющенка. "Комісія робить висновок – ніяких даних про отруєння Ющенка ядом або біологічною зброєю немає", - додав Сівкович.

Він також розкритикував заяву керівника виборчого штабу Ющенка Олександра Зінченка, який у вересні заявив про спробу замаху на Ющенка.

"Зінченко говорив неправду, це була спроба шантажувати і збурити суспільство на основі неперевіреної інформації", - сказав Сівкович.

Сівкович також сказав, що "завідомо неправдою було говорити, що хвороба Ющенка почалася 6 вересня".

"Він почав хворіти ще 4 вересня, ще до усіх цих зустрічей (з головою СБУ Смєшком і його заступником Сацюком). У нього дуже сильно боліла спина", - наголосив Сівкович.

Сівкович нагадав, що болі у спині, які не співвідносились із захворюванням шлунково-кишкового тракту, змусили австрійських лікарів звернутися до фахівців з біологічної зброї.

Про це, за словами Сівковича, сказав керівник клініки "Рудольфінерхауз" Міхаель Цимпфер. Однак Сівкович звернувся до Вашингтонського центру отрут і отримав відповідь, що запитів стосовно отруєння Ющенка до них не надходило.

Сівкович також сказав, що у них є звіт Інституту інтоксикації і фармакології Австрії, де вказано, що "згідно з симптоматикою, жодних проявів отруєння немає".

"Якщо "Наша Україна" або Ющенко наведуть докази, які б свідчили про отруєння – я був би в перших рядах, хто вимагав би посадити цю людину, яка це зробила, в тюрму".

Коментуючи ситуацію із знайденням вибухівки поблизу свого дому, Сівкович ствердив, що спілкувався із слідчими у цій справі.

За його словами, існує три версії: "Або вибухівку поставили, щоб я на певний час до виборів зник, або поїхав за кордон; або це зробили конкуренти "Нашої України", щоб я думав, що це справа рук "Нашої України" і був агресивним до них; або це зробила третя політична сила, яка веде боротьбу з цими двома силами, або однією з них".

"Українська правда"

Читайте також:

Януковичці не знайшли 2 голосів для розгрому Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування