У МВС називають статтю в "Індепендент" "фальшивкою", але масово збирають відкріпні талони

Середа, 17 листопада 2004, 16:39
Лист харківських міліціонерів на ім'я спікера Верховної Ради Володимира Литвина про те, що правоохоронцям області наказано фальсифікувати результати виборів і дестабілізувати ситуацію, у МВС називають "фальшивкою".

Такою є реакція центру громадських зв'язків УМВС України в Харківській області, де прокоментували статтю журналіста Аскольда Крушельницького у британській газеті "The Independent".

У ЦГЗ повідомили, що "із самого початку вважали анонімний лист міліціонерів фальшивкою, однак про всякий випадок було проведено внутрішню перевірку за фактами, викладеними у листі, і вона не підтвердила тих даних, які були викладені".

"Ніяких вказівок щодо дестабілізації ситуації під час виборів, звичайно, МВС області не одержувало", - підкреслили в обласному управлінні міліції, додавши, що, "навпаки, під час проведення виборів 21 листопада будуть прийняті всі заходи для забезпечення безпеки на дільницях, а також для охорони громадського порядку".

Разом з тим, група співробітників Управління ДАІ Управління МВС у Львівській області оприлюднила заяву, у якій вимагає припинити існуючу в їхньому управлінні практику збору відкріпних талонів.

Прес-конференцію з цього приводу провели в середу 7 офіцерів УДАІ облуправління МВС.

За словами заступника начальника УДАІ Михайла Чапля, вони хочуть "донести інформацію про ті знущання, застосовані до співробітників ДАІ, у яких вимагають брати відкріпні талони, а також приносити такі ж талони від своїх рідних і близьких".

"Ця практика є скрізь, це стосується всіх підрозділів", - заявив Чапля, відзначивши, що складаються навіть списки тих, хто здав і хто не здав відкріпні талони. На його думку, в управлінні вже зібрано близько 100 таких талонів.

У той же час, начальник МРЕУ УДАІ Стрийського району Львівської області Василь Надбережний заявив, що, незважаючи на вказівку, ніхто з особового складу відкріпних талонів не взяв.

Чапля сказав, що в прокуратуру вони поки не зверталися. "Ми зараз звертаємося до посадових осіб, що давали такі вказівки, щоб вони повернули людям відкріпні талони. В іншому випадку це буде кримінально карне діяння", - заявив він.

Через кілька хвилин після початку прес-конференції до будинку під'їхали співробітники міліції й МНС, які пояснили, що до них надійшло повідомлення про те, що в приміщенні перебуває вибуховий пристрій.

Однак організатори брифінгу й журналісти відмовилися залишати будинок і вийшли тільки після закінчення прес-конференції. Зараз у залі шукають вибуховий пристрій.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Міліції наказали дискредитувати Ющенка вибухами?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування