Через 5 депутатів Ющенко чи Янукович будуть як Кучма

Середа, 17 листопада 2004, 17:34
Погоджувальна рада Верховної Ради не змогла домовитися про розгляд політреформи до другого туру виборів президента.

Про це журналістам сказав представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.

"Погоджувальна рада дійшла висновку, що не варто ставити на голосування жодного із процедурних документів, а також розглядати внесення змін до Конституції по суті", - сказав він.

З його слів, погоджувальна рада відмовилася вносити на розгляд Верховної Ради до другого туру виборів президента законопроект №4180 через відсутність 300 депутатів, готових проголосувати за нього.

За словами Задорожнього, на даний момент без застережень готові проголосувати за законопроект 295 депутатів.

Він сказав, що за внесення поправок до Конституції, передбачених законопроектом №4180, готові проголосувати 63 депутатів фракції "Регіони України", 14 - групи "Демініціативи", 18 - групи "Союз", 20 - Народної аграрної партії, 16 - "Єдиної України", 40 – СДПУ(о), 20 - СПУ, 12 - НДП- ПППУ, 9 - КПУ, 30 - "Трудової України", 3 - групи "Центр".

За словами Задорожнього, фракції блоку Юлії Тимошенко й "Нашої України" готові підтримати внесення змін до Конституції після виборів президента.

За його словами, погоджувальна рада домовилась про підписання договору з керівниками фракцій, на підставі якого погоджувальна рада повернеться до розгляду можливості голосування в Раді поправок до Конституції 2 грудня.

Задорожній додав, що складання тексту договору має бути завершене 18 листопада до 11:00.

Він додав, що договір передбачає обговорення питань, які виникли в "Центру" й "Нашої України", що стосується суміщення посад в органах виконавчої влади й у Раді, імперативного мандата й дати набуття чинності змін до Конституції.

23 червня Рада попередньо схвалила проект змін до Конституції, після чого спрямувала законопроект на експертизу в Конституційний Суд, який визнав, що проект змін відповідає Конституції.

Для остаточного схвалення законопроекту необхідно 300 голосів депутатів на цій сесії Ради.

Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування