ЯНУКОВИЧ ГОТОВИЙ ВИЗНАТИ ПОРАЗКУ. Тігіпко лякає шахтарями й приписаними "процентіками"

Середа, 17 листопада 2004, 18:23
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко вважає, що не варто розбурювати ситуацію напередодні президентських виборів. При цьому він переконаний, що на виборах буде збережено порядок.

"Не хотілося б доводити ситуацію до звернення нашого штабу до шахтарів із проханням захистити Центвиборчком", - сказав він у середу на прес-конференції в Харкові.

Він додав, що при такому розвитку подій до Києва можуть прибути "30-40 тис. осіб у касках".

Він також сказав, що "та людина, що програє", має знайти в собі сили визнати поразку, "подзвонити переможцеві" і висловити готовність до конструктивного співробітництва.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи готовий Янукович, програвши вибори, визнати свою поразку й зробити відповідні кроки, Тігіпко сказав: "Однозначно готовий".

Він також заявив, що опозиція використовує в політичній боротьбі "чорні виборчі технології".

Так, відповідаючи на запитання про існування транзитного сервера, на який, за словами представників кандидата в президенти Віктора Ющенка, надходила інформація із всіх виборчих дільниць, Тігіпко емоційно зазначив: "Такого вже напридумували!"

На його думку, така інформація нелогічна, оскільки якби подібний сервер існував, команда Януковича могла б забезпечити перемогу своєму кандидатові, додавши йому "процентік".

До брудних технологій з боку опозиції Тігіпко відніс і слухи про те, що "донецькі" нібито почали активно перекуповувати бізнес в інших регіонах.

"По всій Україні їздять бритоголові в машинах з донецькими номерами", - відзначив він, додавши, що насправді це "добре відпрацьована піар-технологія" з боку опозиції.

Тігіпко також повідомив, що в другому турі штаб Януковича підсилить контроль за виборами в західних областях України, де, за його словами, явка не могла скласти близько 80%, оскільки біля третини населення цих регіонів перебуває на заробітках закордоном.

За словами Тігіпка, біля штабу Януковича вже є інформація "про тих, хто поїхав за кордон", отримана законним шляхом.

Керівник штабу також висловив сподівання, що в другому турі підвищиться явка виборців у східних регіонах країни. "Це наш резерв", - сказав Тігіпко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування