Кучма став президентом, бо дав гроші СБУ, а Медведчук фабрикував справи

Середа, 17 листопада 2004, 18:25
Віктор Медведчук мав займатися під час минулих президентських виборів фабрикуванням кримінальних справ проти опозиції

Про це заявив у середу у Варшаві Микола Мельниченко, де відбулась його прес-конференція разом з Олександром Єльяшкевичем.

На одному з демонстрованих Мельниченком записів чути голос Віктора Медведчука, який, за наказом Кучми, береться за масове фабрикування кримінальних справ проти лідерів опозиції.

Згодом Кучма викликає до себе Кравченка і наказує йому дати хід цим справам, посилити тиск на Левка Лук’яненка, а також дає тодішньому міністру внутрішніх справ список опозиційних ЗМІ і розпоряджається "закривать, душить, давить".

Окремо Мельниченко відзначили роль СБУ у фальсифікації результатів волевиявлення, зокрема, журналістам продемонстрували фрагмент розмови Кучми з Деркачем, коли президент, проаналізувавши інформацію голови СБУ визнає, що він не переможе на виборах.

Після цього СБУ отримує велику суму коштів для того, щоб забезпечити присутність співробітників СБУ на всіх без виключення виборчих дільницях для забезпечення потрібного результату.

Крім того, відповідаючи на запитання про рівень фальсифікацій, Олександр Єльяшкевич заявив, що його парламентська комісія мала на руках велику кількість протоколів з виборчих дільниць і з територіальних виборчкомів, і це дало підстави стверджувати, що на минулих президентських виборах було сфальсифіковано 10% протоколів.

Зокрема, у наявності комісії були декілька протоколів з однієї дільниці, де були однакові підписи, печатки, а результати – інші.

На переконання Єльяшкевича, Кучма знав з точністю до відсотка про підсумки голосування ще за декілька днів до другого туру, і ця технологія може бути використани і на нинішніх виборах.

Під час прес-конференції Олександр Єльяшкевич не виключив організації владою провокації проти опозиції перед виборами.

Мельниченко заявив, що вірить в отруєння Ющенка й думає, що скоро правда випливе на поверхню як у справі з Гонгадзе.

Щодо теракту проти Януковича, то Мельниченко припустив, що його придумав Юрій Левенець, оскільки, за словами майора, саме він на минулих виборах займався організацією провокацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...