Соціологи бачать перемогу Януковича в теледебатах

Середа, 17 листопада 2004, 19:18
Дві соціологічні фірми оприлюднили результати опитувань громадської думки про ставлення телеглядачів до теледебатів, що відбулися у понеділок.

Так, за даними Київського міжнародного інституту соціології 45% опитаних вважають, що дебати в цілому виграв Віктор Янукович, 34% - Віктор Ющенко. На думку інших теледебати пройшли внічию.

За даними опитування, респонденти віддали перевагу Януковичу в соціальному, внутрішньополітичному й зовнішньополітичному блокам, Ющенку - в економічному.

Усього було опитано 500 осіб у восьми містах - Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Одесі, Полтаві, Чернівцях, Черкасах.

За даними компанії "Соціс", 38,8% опитаних вважають, що в ході дебатів переміг Янукович, 35,6% - Ющенко.

При цьому Янукович більше сподобався 42,6% респондентам (213 осіб), Ющенко - 42,0% (210 осіб). Змінили своє рішення щодо голосування після дебатів 4,8% опитаних (24 осіб). При цьому 48% респондентів вважають, що дебати не вплинули на їхнє рішення.

Всього було опитано 500 осіб у всіх обласних центрах, крім Чернівців, Луцька, Тернополя, Хмельницького, Полтави, Черкас, Чернігова й Херсона.

Читайте також:

Експерти не визначилися, хто переміг на дебатах. Ющенко був більше переконливим

Соціологи закликають подати у відставку колег, які сфальсифікували екзит-пол на користь Януковича

"Треба відділити: мухи окремо, соціологи окремо..."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування