ЯНУКОВИЧ НЕ ДИВИВСЯ ФІЛЬМ З ВАН ДАМОМ, АЛЕ ОБІЦЯЄ РЕПРИВАТИЗАЦІЮ ОБЛЕНЕРГО?

Середа, 17 листопада 2004, 20:56
Віктор Янукович обіцяє провести політреформу після свого обрання президентом і створити національне бюро розслідувань.

Про це він заявив у вівторок під час виступу з агітацією за себе на УТ-1.

"А якщо мова йде про моє слово, то воно завжди було тверде. Ще з дитинства, я так був вихований і привчений за сказане завжди відповідати. Ті хто мене знають, можуть підтвердити цю мою особливість", - сказав Янукович

На запитання, чому він вирішив іти у велику політику, Янукович сказав, що від бажання навести порядок.

"Я все життя прожив у регіоні. І мене як інших там завжди дивувало, коли ж ви продумаєте про людей і країну. І в Київ я пішов з однією метою – розібратися з цим усім і спробувати відновити справедливість і головне навести порядок", - сказав кандидат.

"Дещо мені і моїй команді вже вдалося зробити, але багато ще попереду і я впевнений, що нам це вдасться зробити", - додав він

Янукович звинуватив прем’єрів-попередників в тому, що вони роками тільки й робили, що "пересідали з крісла до крісла – з Нацбанку в Кабмін, з Кабміну в Верховну Раду, думаючи лише про те, як обікрасти нашу країну, як принизити людей"

"Я ніколи не погоджуся з тією приватизацією, яка проводилася раніше й з тією політикою, що за безцінь забезпечила продаж народного добра", - заявив Янукович.

"Коли продавали стратегічні об'єкти, наприклад, обленерго, нафтопереробні заводи, інші підприємства іноземцям, який ми одержали результат?"

"Сподіваюся, усі пам'ятають, як відключали світло, як росли ціни на електроенергію. А чому? - тому що продали не щось, а продали рубильник. І лише в останні два роки ми на превелику силу навели тут порядок", - сказав Янукович.

"Продавши 70% промисловості України, всі попередні уряди направили в бюджет грошей удвічі менше, ніж ми", - підкреслив він.

На запитання, чи вистачає Януковичу часу на село, кандидат відповів: "Ну, ви знаєте, я добре пам'ятаю прислів'я – що хлібом промисловості називають вугілля".

"Все ж таки ми маємо пам'ятати по хліб насущний. 2003 нам нагадав про це, коли по аграрному сектору, по всій країні був нанесений і подвійний удар... Є такий художній фільм. Але нам було не до цих фільмів", - додав він.

Янукович знову звинуватив в аграрній кризі неврожай, який порівняв з 1928 роком.. Він також звинуватив уряд Кінаха в тому, що він продав хороший урожай за безцінь за кордон.

"Від уряду Кінаха нам залишилися порожні засіки й пограбоване село. У результаті цього ми отримали хлібну кризу минулого року й м'ясну - цього", - заявив Янукович.

Він пообіцяв збільшення фінансування з бюджету на село, а також висловився проти продажу землі.

Водночас про себе він заявив, що поставив перед собою завдання повернути старі борги.
Янукович назвав себе "новою владою" і висловився за політичну реформу. "І ми це зробимо", - сказав кандидат.

Він також пообіцяв "навести порядок", провівши реформу правоохоронних органів і судової системи. "А розслідування резонансних справ має бути доведене до кінця", - заявив Янукович.

Прем'єр також висловився за "сильну систему розслідування", запропонувавши створити національне бюро розслідування.

Також Янукович висловився за надання офіційного статусу російській мові, назвавши це захистом російськомовних українців."Це ж стосується подвійного громадянства, адже це право, а не обов’язок", - сказав він.

Янукович заперечив тезу про загрозу незалежності України з боку ЄЕП, назвавши його "збільшенням конкурентноздатності держави".

Він пообіцяв формувати зовнішню політику з погляду "жорсткого захисту національних інтересів", зазначивши, що "ріст економіки вимагає зони вільної торгівлі з Росією".

Янукович виступав з агітацією 20 хвилин замість 30. Його виступ був у формі інтерв'ю, яке провели журналістка УТ-1 Ганна Шульгіна та російський журналіст з ICTV Дмитро Кисельов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...