Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ вимагає відмінити результати виборів у першому турі

Четвер, 18 листопада 2004, 08:58
Верховний Суд за скаргою Соцпартії може скасувати рішення ЦВК про результати голосування у 1-му турі президентських виборів, стверджує довірена особа Олександра Мороза Йосип Вінський.

В середу Вінський звернувся до Верховного Суду щодо законності здійснення виборчого процесу під час підрахунку голосів, встановлення підсумків голосування і результатів виборів президента Центрвиборчкомом у першому турі.

Як повідомила прес-служба Соцпартії, оскаржувач посилався у своїй заяві на членів виборчих комісій, довірених осіб Мороза.

"Отримавши копії протоколу ЦВК та копії протоколів територіальних виборчих комісій і, здійснивши їх порівняльний аналіз, вони виявили явну невідповідність даних результатів ЦВК по 35-ти територіальним виборчим округам", - йдеться у повідомленні.

В СПУ переконані, що це свідчить про те, що "ЦВК внесла недостовірні дані до протоколу від 10 листопада 2004 року (протокол, який затверджує результати першого туру голосування - "УП")".

Таким чином, йдеться у повідомленні, "ЦВК порушив волю певних виборців на обрання президентом конкретної особи, за яку вони віддавали свій голос, в тому числі і Мороза".

У зв’язку з цим Вінський просить Верховний Суд розглянути скаргу на рішення ЦВК і якщо її дії по внесенню недостовірних даних не відповідають законодавству, скасувати рішення, визнавши дії Центральної виборчої комісії неправомірними.

Крім того, Вінський просить Суд зобов'язати ЦВК внести зміни до протоколу від 10 листопада 2004 року і замінити недостовірну інформацію на достовірну.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування