Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Януковича переконує Захід в легітимності фальсифікацій на виборах

Четвер, 18 листопада 2004, 09:03
Радник Януковича Едуард Прутнік заявляє, що заради національної стабільності та єдності Україна має погодитися з легітимністю виборів у неділю.

Про це йдеться у його листі під заголовком "Ющенко має визнати результати другого туру", який у четверг надрукувала "Financial Times".

Пан Прутнік починає з того, що кандидат у президенти Віктор Ющенко отримав у першому турі виборів менше голосів, ніж сподівався, і тепер слабенько кричить про порушення.

Радник Януковича пише, що тільки такий самовпевнений виборчий штаб, як ющенківський, може звинувачувати неіснуючу змову у своїх власних виборчих помилках.

Пан Прутнік не уточнює, які саме помилки штабу Ющенка він має на увазі, проте продовжує твердженням, що кілька незалежних спостерігачів дали високі оцінки гарно проведеним виборам, повідомляє ВВС.

Британська Гельсинська група захисту прав людини, пише радник Януковича, сказала, що виборчі дільниці були в порядку і добре облаштовані, члени комісії добре проінформовані, атмосфера - розслаблена і натхненна.

Радник Віктора Януковича визнає, що порушення, звісно, були, проте звертає увагу на те, що й недавня виборча кампанія у США була не без порушень.

Але він згадує і інші думки міжнародних спостерігачів, які далеко не так добре оцінили українські вибори, хоча твердить, що й вони знаходили позитив.

"Пан Ющенко вибірково цитує заяви ОБСЄ, проте не згадує, що Організація безпеки і співробітництва в Європі похвалила багато аспектів виборів, зокрема здоровий вибір між кандидатами, телевізійні дебати та високу активність суспільства", йдеться у листі радника Януковича.

Едуард Прутнік вважає, що теперішній прем'єр-міністр має прагматичну, центристську програму, і, на його думку, Віктор Ющенко ніяк не може зрозуміти, що ця програма подобається виборцям.

"Чи через власний цинізм, чи через непоінформованість пан Ющенко та його союзники намагалися показати ці вибори як вибір між прогресивним прозахідником та ретроградним русофілом".

"Насправді прем'єр-міністр неодноразово заявляв про свою підтримку євроінтеграції, застерігаючи проти псування стосунків з Росією - нашим найближчим союзником та найбільшим торгівельним партнером", пише Прутнік.

У разі, якщо переможеним кандидатом виявиться Віктор Ющенко, автор листа сподівається, що той відкине вбік свої закиди і визнає новий уряд як державний діяч і патріот.

Про те, хто такий Прутнік, і як він лобіює Януковича на Заході, читайте також:

Відповідь вашингтонського піарника Януковича

Про те, як PR-ники Януковича порозумілися з колишніми конгресменами США

Імідж Януковича у США: Хіба ревуть воли як ясла повні?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування