Штаб Ющенка рахуватиме голоси на Майдані

Четвер, 18 листопада 2004, 09:39
Штаб Віктора Ющенка планує у ніч після другого туру президентських виборів – з 21 на 22 листопада - організувати паралельний підрахунок голосів просто на Майдані Незалежності у Києві.

Про це в cереду у нічному телеефірі на каналі "Ера" розповів член СПУ Юрій Луценко.

За його словами, на Майдані Незалежності буде встановлено велику сцену, де перед громадянами виступатимуть лідери опозиції. Тут же буде розташовано 27 наметів "Так! Ющенко!", де буде вестись паралельний підрахунок голосів.

Луценко підкреслив, що все відбуватиметься прозоро і відкрито, і голоси будуть підраховувати просто на Майдані на основі протоколів з "мокрими печатками".

Крім того, за словами Луценка, штаб Ющенка має вже понад 35 тисяч добровольців, які у день виборів роз'їдуться по регіонах України для допомоги місцевим спостерігачам від штабу.

Також він зауважив, що штаб створює народні дружини, які будуть перешкоджати фальсифікаціям і порушенням закону з боку опонента Ющенка.

Луценко закликав людей після 20.00 21 листопада прийти на свої виборчі дільниці, щоб перевірити те, що вибори пройшли чесно.

Звертаючись до тих виборців, яких примушують брати відкріпні талони, а також здійснювати інші маніпуляції на користь провладного кандидата, Луценко закликав їх відмовлятися.

А якщо відмовитися неможливо, то Луценко порадив у кабінці для голосування "скласти українську дулю в кишені", проголосувавши за того кандидата, за якого вони хочуть, або пошкодити той бюлетень, на якому відмічено галочкою того кандидата, якого людина насправді не підтримує.

Крім того, відповідаючи на телефонні дзвінки у телестудію, представник штабу Ющенка Микола Катеринчук пообіцяв юридичне переслідування усіх, хто порушує закон.

Він нагадав, що в cереду парламентарії направили понад 15 запитів до генерального прокурора щодо порушення кримінальних справ проти конкретних осіб, які по декілька разів голосували за відкріпними талонами. Катеринчук сказав, що у штабу Ющенка є інформація про приблизно тисячу таких осіб.

Також, за словами Катеринчука, буде зроблено все, аби до кримінальної відповідальності були притягнуті ті, хто пропонує гроші членам територіальних і дільничних виборчих комісій, а також ті члени комісій, які беруть ці гроші і маніпулюють виборами.

UNIAN

Читайте також:

Поки ЦВК буде рахувати голоси зеків і лікарень, у штаба Януковича вже будуть результати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News