Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Офіційним прихильником політреформи залишився тільки Мороз

Четвер, 18 листопада 2004, 12:13
Уповноважені представники фракцій і груп парламенту, за винятком лідера Соцпартії Олександра Мороза, відмовилися підписувати угоду про проведення голосування щодо політреформи.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив прес-секретар голови Верховної Ради Ігор Сторожук.

За його словами, на погоджувальній раді у спікера в четвер обговорювався текст політичної угоди, яка передбачала повернення до розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції (№4180) 2 грудня.

Крім того, текст документу передбачав можливість обговорення зауважень до законопроекту, які стосуються імперативного мандата, сумісництва посад народного депутата й міністра, а також строків введення в дію змін і введення загального нагляду Генеральної прокуратури.

Угодою передбачалося, що із цих питань будуть проведені додаткові консультації.

За словами Сторожука, з текстом проекту угоди ознайомилися всі учасники засідання. Першим документ підписав лідер СПУ Мороз. Крім нього, документ не підписав ніхто.

За словами прес-секретаря, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про готовність підписати угоду за умови внесення змін до закону про вибори президента України.

Координатор парламентської більшості Степан Гавриш сказав, що ця угода ні на що не впливає, і при необхідності представники фракцій і груп можуть зібратися в будь-який момент щодо питання проведення політреформи.

Член фракції "Наша Україна" Роман Зварич зазначив, що фракція готова підписати угоду за умови внесення до законопроекту №4180 положень про реформування місцевого самоврядування.

Представник депутатської групи "Союз" Василь Надрага заявив, що група готова підтримати угоду, однак йому не делегувалися повноваження підписати цей документ.

Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова підкреслила, що фракція послідовно відстоює необхідність внесення змін до Основного закону, однак також не поставила свій підпис під документом.

Лідер фракції "Трудова Україна" Ігор Шаров заявив про готовність проголосувати політреформу до виборів президента. Він також не підписав угоду.

"Дуже складно звикнути, що говоримо одне, а робимо інше", - процитував слова голови парламенту Володимира Литвина його прес-секретар. На думку спікера, "Верховна Рада на політичній реформі поставила хрест на найближчі п'ять років".

У той же час, спікер відзначив, що це питання закрите, але до нього можна буде повернутися, якщо на те буде воля депутатів. За словами Сторожука, учасники погоджувальної ради обговорюють можливість внесення змін до закону про вибори президента, які дозволять запобігти можливим фальсифікаціям.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування