НА МІТИНГУ ЗА ЯНУКОВИЧА ЛІДЕР ПРОФСПІЛОК ЧИ ТО ЗАКЛИКАВ ГОЛОСУВАТИ ЗА ЮЩЕНКА ЧИ ТО ПОБИВ ЛЮДИНУ

Четвер, 18 листопада 2004, 13:09
На мітингу на підтримку Віктора Януковича закликали голосувати за Віктора Ющенка.

Після того, як учасники мітингу Києва ухвалили звернення до профспілок підтримати Януковича, відбулися дивні події.

За однією з версій, лідер профспілок Олександр Стоян, який після ухвали підтримати профспілками Януковича закінчував мітинг, сказав: "Ми одноголосно підтримуємо Віктора Федоровича". Зробив паузу і голосно вигукнув: "Всі голосують за Ющенка!"

За іншою версією, коли Стоян закликав підтримати Януковича до нього підбіг чоловік і вигукнув у мікрофон "Всі голосують за Ющенка!". Після чого Стоян начебто вдарив його по обличчю.

В цілому мітинг проходив в'яло. Представники Чернігівщини зізнавалися, що їх силою звезли на мітинг. Після мітингу люди викинули плакати за Януковича у смітник. На одному з них було написано "Янукович – стабільність", на іншому - Чернівецька область.

Прихильники Януковича швидко розійшлися, залишилися лише представники одного з київських заводів, які чекали на автобус. Серед них було багато нетверезих людей.

На іншому боці Майдану продовжували стояти прихильники Ющенка, оточені міліцією, які голосно скандували "Ющенко! Ющенко!".

Загалом на Майдані Незалежності зібралося до 3 тисяч прихильників Януковича.

Янукович, якого чекали на мітингу близько 14 години, туди так і не прибув.

На мітингу були присутні в основному представники регіонів – люди із заводів Чернігівщини, Харківщини, Херсонщини, Луганщини, Донбасу та Миколаєва.

Люди тримали прапори кампанії "Вибір 2004", "За Януковича", "Збережемо соціальний мир у державі!", "Профспілки за Януковича!", "Миколаївщина за Януковича!" та інші.

Керівники груп стояли з мегафонами і вигукували: "Янукович!". Але учасники мітингу їх не дуже активно підтримували. Людям роздавали синьо-білі прапорці, кульки та шарфики за Януковича.

Перед учасниками мітингу виступили представники профспілок, студентства та керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко.

На протилежному боці під час мітингу Януковича зібралася велика група з помаранчевими пов'язками. Як вони стверджують, вони йшли по Майдану і, побачивши акцію за Януковича, почали зупинятися і скандувати "Ющенко!" та "Ганьба Януковичу!". Пізніше представники УНП принесли їм помаранчеві стрічки та хустинки.

Як повідомляє ІМІ, у цей же час в Українському домі відбувався Форум демократичних сил, де, як очікується, буде прийняте рішення про підтримку Януковича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News