ПІНЧУК, МЕДВЕДЧУК, ВАСИЛЬЄВ ТА БІЛОКОНЬ – ПЕРСОНИ НОН-ГРАТА В США

Четвер, 18 листопада 2004, 14:13
Провідні українські політики з оточення Кучми та Януковича для в'їзду в США мають отримати спеціальний дозвіл американського Держдепартаменту.

Про це йдеться в статті "США відмовляють у візі одному з ключових членів команди кандидата", опублікованій в газеті "Вашингтон таймз"

На початку статті автор зазначає, що Григорій Суркіс, який є "одним з найвідоміших політичних союзників Януковича" нещодавно подавав документи на візу в американське посольство в Києві. Його форму було надіслано до Держдепартаменту, який ухвалив рішення про відмову, посилаючись на причетність Суркіса до фальсифікації виборів та корупції.

Як пояснив посадовець з Держдепартаменту, документи Суркіса вивчались юристами дуже пильно.

Автор статті також стверджує, що інші прибічники кандидата Януковича належать до певного списку, згідно з яким отримати візу без певного дозволу від Держдепартаменту США неможливо.

Серед них – голова президентської адміністрації Віктор Медведчук, зять Кучми Віктор Пінчук, генеральний прокурор Генадій Васильєв, міністр внутрішніх справ Микола Білоконь.

Американські офіційні особи також передбачають "прохолодний період" у відносинах з Україною у випадку, якщо Янукович виграє другий тур виборів, оскільки, такий результат швидше за все буде сфальсифікованим.

"Якщо буде фальсифікація, і Янукович переможе, зрозуміло, що настане прохолодний період у відносинах. Я б не очікував, що Овальний кабінет буде зустрічатись з людиною, яка перемогла у виборах нечесним шляхом", - заявив посадовець.

"Я не думаю, що є хтось в адміністрації або в Капітолії, хто хотів би припинити наші довготривалі стратегічні відносини з Україною, але якщо вибори будуть сфальсифіковані, ми повинні будемо не визнати їх", - сказав він.

Нагадаємо, що на початку січня 2004 року президент Буш підписав наказ, який забороняє в'їзд на територію Сполучених Штатів іноземців, які офіційно обвинувачені у корупції або у причетності до фальсифікації виборів у себе на батьківщині.

Читайте також:

Кучму та олігархів після зміни влади не пускатимуть до США?

У США не літатиме не лише Суркіс, але й Медведчук з Білоконем?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...