ЗВЕРНЕННЯ ВІКТОРА ЮЩЕНКА ДО ГРОМАДЯН

Четвер, 18 листопада 2004, 14:21
Шановні друзі! Шановні громадяни України!

Вибори завершуються. Ми з Вами пройшли довгий шлях. Це моє заключне звернення до Вас перед днем голосування. Тому скажу про головне.

Перше. Я щиро вдячний Вам, шановні друзі, за 31 жовтня. Я дякую всім, хто прийшов на виборчі дільниці. Тим, хто проголосував, і тим, кому не дали цього зробити. Ми з Вами повірили у свої сили. І показали владі: ми - не електорат. Ми - громадяни. Ми - народ! 31 жовтня переміг не Ющенко - перемогла Україна. Я гордий тим, що це сталося. Що ми з Вами вистояли.

Друге. Ми всі прийдемо на виборчі дільниці 21 листопада. Цей день закріпить нашу з Вами перемогу. Остаточну перемогу! 21 листопада - це останній рубіж. І він найважливіший. Кожен із нас свідомо обиратиме свою мораль, свою Україну. Прийдіть і проголосуйте - так, як підказує ваше серце.

Попри тиск і фальшування, я переміг у першому турі. Підтримка Олександра Мороза, Анатолія Кінаха, чесних комуністів - це гарантія повної перемоги.
Поряд зі мною - люди достойні, сильні і мужні: Ліна Костенко, брати Віталій і Володимир Клички, Руслан Пономарьов, Олег Скрипка і група "ВВ", з нами Славко Вакарчук і "Океан Ельзи", Руслана, Олександр Пономарьов, десятки і сотні відомих і поважних постатей.

Ми не довіряємо цій владі. Не довіряємо Центральній виборчій комісії, яка протягом десяти днів дурила нас усіх, приховуючи нашу перемогу. Всю владну вертикаль сьогодні перетворюють на машину для фальсифікацій.

Вона спотворює списки виборців, готує масові афери з відкріпними талонами. Організовує масові "вкидання" голосів виборців на дому, підміну протоколів на дільницях.

Перемога за нами - я впевнений у цьому, кожною своєю клітиною. Але перемогу нам з Вами треба захищати.

Головні події 21 листопада - на виборчій дільниці та в Києві.

Записуйтеся у Добровільні народні дружини в моїх штабах, у штабах Олександра Мороза і Анатолія Кінаха. Забезпечте спокій і порядок на Вашій дільниці, дочекайтеся оприлюднення протоколу.

У Києві, на Майдані Незалежності, ми разом з Вами проведемо Всенародний підрахунок голосів. Щоб уся Україна і світ бачили, як голосує народ. Щоб Центральна виборча комісія не змогла спотворити волевиявлення громадян.

Третє. Я знаю, як Вам сьогодні важко. Бо я бачу, що сьогодні чинить влада. Як вона тисне на кожну людину, в кожному місті та селі. Тисне на лікаря і на вчителя. На підприємця і на голову сільради. Тисне на студента і на солдата. На державного службовця і міліціонера. І що найбільш цинічно - тисне на священика!

Я бачу, як заради збереження своїх крісел і награбованих капіталів влада вдається до масових порушень закону. По всій країні.

Запевняю Вас: ми захистимо наших людей.

Ми поновимо на посадах усіх працівників, яких сьогодні звільняють за політичними мотивами. Ми поновимо навчання усіх студентів, яких виключають з університетів за участь у мітингу або за оранжеву стрічку. Ми розслідуємо кожен факт тиску на людину і Закон покарає винних.

Після 21 листопада ми всі житимемо у безпеці і спокої. В безпеці будуть і працівники правоохоронних органів, яких владна верхівка сьогодні змушує діяти проти Закону і совісті. Міліція і суд будуть захищати права простих людей. Вони більше не служитимуть олігархам і можновладцям.

Я, Віктор Ющенко, присягаю вам - так має бути і так буде!

І останнє. Я зробив свій вибір 4 липня - і я піду до кінця, до перемоги. Ви бачите, як влада протидіє - протидіє брутально і цинічно. Але мене це не зупинить. Не зупинить і народ України, який має законне право обирати свою владу. Так записано в Конституції.

Якщо 21 листопада влада не зупиниться і піде на фальсифікацію виборів - народ не мовчатиме. Він буде захищати свій вибір. Бо це його право, також гарантоване Конституцією. Ми мобілізуємо на захист Конституції мільйони громадян.

Шановні друзі!

Наступного разу я звернуся до Вас як Президент України. Я вірю в це, бо вірю в Вашу мудрість. Вірю в нашу з Вами силу. Народ України єдиний - тому нас не здолати. Ми єдині у своєму бажанні жити достойно. Ми єдині у своєму прагненні обрати чесну владу. Ми єдині у готовності захистити своє законне право.

21 листопада народ України зробить свій вибір. Вільно, без примусу і тиску, як того вимагає Закон. Якщо хтось цьому заважатиме - отримає рішучу відсіч. Це не погроза - це серйозне попередження. Ми захистимо закон і Конституцію. Ми не допустимо узурпації влади в Україні. За нами правда - і за нами Бог!

Віктор Ющенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування