Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук звинуватив Ющенка в тому, що Україну вважають корумпованою

Четвер, 18 листопада 2004, 14:21
У другому турі виборів президента України кандидатуру Віктора Януковича підтримають 27 політичних партій й 121 громадська організація країни.

Про це заявив лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко, виступаючи в четвер на зборах представників Об'єднання демократичних сил "Разом заради майбутнього".

"Ми впевнені, що наш кандидат переможе в чесній боротьбі", - цитує Пустовойтенко РІА "Новості".

За його словами, "Об'єднання демократичних сил", що підтримало кандидатуру Януковича, не бореться за владу заради влади, але за сильну, демократичну Україну, політичну й соціально-економічну стабільність у державі".

Пустовойтенко звинуватив опозицію, очолювану Віктором Ющенко, в "нагнітанні пристрастей".

"Ми вважаємо неприпустимим нагнітання соціальної напруженості напередодні виборів і не допустимо, щоб хтось перешкодив виборцям 21 листопада зробити вільний вибір", - підкреслив він.

Перший президент України Леонід Кравчук також виступив із критикою опозиції й застеріг її від антиконституційних дій напередодні другого туру виборів.

"Опозиція говорить людям, особливо молоді: ідіть на вулицю", - заявив Кравчук, виступаючи в четвер на цих зборах.

"Зараз у Київ з'їжджається багато агресивно настроєних людей, і якщо обстановка буде розпалюватись, в Україні може пролитися кров", - сказав Кравчук, додавши, що "це реальна можливість".

Перший президент України поклав на опозицію провину у випадку неконституційного розвитку подій у країні. Кравчук заявив, що "зараз із боку опозиції в голови активно вбивається міф про те, що в Україні немає демократії".

"Хіба немає демократії в країні, де опозиція має свої телеканали, сотні газет, вільно організує мітинги й демонстрації?" - спитав перший президент України. Разом з тим, він обвинуватив опозицію, очолювану кандидатом у президенти Віктором Ющенком, в "розкручуванні негативу про українську державу".

"У результаті у світі складається враження, що Україна є тоталітарною, корумпованою державою", - сказав він. "Саме на виборах наша країна може продемонструвати, що демократія на Україні є", - заявив Кравчук.

Учасники форуму прийняли звернення до українських виборців, у якому закликали їх прийти 21 листопада на виборчі дільниці й проголосувати за Януковича.

Вони закликали також "не піддаватися на провокаційні заклики до "вуличної демократії", зберігати спокій і забезпечити цивілізований шлях проведення чесних і прозорих виборів".

Учасниками Об'єднання демократичних сил стали ряд політичних партій України, у тому числі Народно-демократична партія, Партія регіонів, Соціал-демократична партія, Сільська партія й ряд інших політичних і громадських організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування