Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА БАЧИТЬ ЗАГРОЗУ ДЕМОКРАТІЇ І НАГАДУЄ ПРО РОЗСТРІЛИ В ЧИЛІ

Четвер, 18 листопада 2004, 14:26
Президент Леонід Кучма заявляє, що вибори президента несуть загрозу демократії в Україні.

"Чи є загроза демократії? З усією відповідальністю заявляю – так. Якщо деякі політичні сили не візьмуть емоції в руки", - сказав Кучма на прес-конференції в Києві.

На питання, від кого іде загроза демократії, Кучма відповів: "Від деяких опозиційних сил". У нього уточнили – "загроза від опозиції?" Кучма знову сказав: "Від деяких опозиційних сил".

На репліку із залу, що загроза може іти і від влади, Кучма не зрозумів: "А яка може бути загроза?"

Кучма нагадав "багаточисленні заклики опозиційних сил іти брати владу".

"З усією відповідальністю заявляю, що держава здатна захистити демократичні завоювання. Для цього досить і волі політичної, і конституційних повноважень", - додав Кучма.

За його словами, під час виборів "завдання органів влади – збереження рівноваги". "Не треба пробувати на міцність конструкцію держави всілякими вібраціями".

"Наша конструкція перший тур витримала. Держава продемонструвала, що може тримати ситуацію в руках в умовах штормів", - додав Кучма.

Кучмі не подобається, що "заворушення в Україні районного масштабу" набуває розголос на весь світ.

"Вчора дивився Чилі. Чому там вважається демократичним, коли влада вказує (демонстрантам) – там твоє місце?", - запитав Кучма.

Як відомо, напередодні в Чилі було вбито трьох демонстрантів і понад 200 арештовано під час мітингів у зв’язку із 31-ою річницем військового заколоту Піночета.

Кучма також навів приклад США, де під час з’їзду Республіканської партії "за грати закрили 1 200 осіб".

"Президентом стане той, кого обере український народ. Україні, як повітря, потрібні абсолютно чесні вибори і абсолютно легітимний президент", - додав Кучма.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування