Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА НАЗВАВ ПРОДАЖНИМ журналіста "Індепендент". Кучма проти, щоб перевіряли, хто з ним спить

Четвер, 18 листопада 2004, 16:38
Президент Леонід Кучма не вірить, що в Україні готується масова фальсифікація за допомогою відкріпних посвідчень.

"Це нісенітниця. Це сама-сама брехня, і не треба її поширювати через західні ЗМІ", - сказав Кучма на прес-конференції в четвер.

Як відомо, після першого туру виборів працівників держпідприємств та органів влади змушують своїх підлеглих брати відкріпні талони й здавати їх на роботі.

Кучма ж під час прес-конференції не повірив, що "гаішників" у Львівській області змушують здавати відкріпні талони з метою фальсифікації. За його словами, можливо, гаішники збирають талони, бо вони будуть "охороняти порядок у районі столиці".

Кучма також не вірить, що можлива фальсифікація з відкріпними талонами, бо "один забирає (відкріпний талон), а інший побіжить і розповість про це".

"Кожна сторона пред’являє претензії іншій стороні. Ми не в змозі проявити толерантність... Таке враження, що йдемо на смерть. Не треба... Треба іти і боротися за життя", - сказав Кучма.

Кучма також назвав брехнею статтю в британській газеті "Індепендент", яка повідомила, що п’ятеро співробітників МВС готові свідчити про те, що їм наказували порушувати закон для отримання перемоги Януковича.

"Мені соромно за цього кореспондента! Це був заказ!", - сказав Кучма із суворим обличчям.

Як виявилося, автор цієї статті Аскольд Крушельницький саме перебував на прес-конференції Кучми. Він перебив Кучму: "Цим автором був я, і це не був заказ!".

"Це звичайна політична провокація!", - відповів Кучма.

Кучма сказав, що готовий "сідати й розглядати", якщо йому наведуть докази таких порушень.

Водночас він сказав, що якщо порушення і відбуваються, то з боку штабів обох фаворитів. Зокрема, Кучма сказав, що йому відомо, як "викладача вузу збиралися повісити у Львові".

"Я дав доручення СБУ відслідковувати все, що відбувається на виборах", - сказав він.

"Напевно, ви відчуваєте мою позицію – не втручатися у виборчий процес на будь-якій стороні", - також сказав Кучма.

"Не треба думати, що президент всесильний і бачить, що відбувається в кожному селі", - додав Кучма.

Він пояснив, що місцеві чиновники так поводяться, щоб зберегтися на посаді – бо прийде новий президент, і "відбудеться зміна всієї еліти".

"Це природно й не треба робити ворогів", - додав Кучма.

Кучма також попросив журналістів: "Наведіть серйозний приклад, де міліція поводилася не так, як треба".

Кучма сказав, що під час першого туру "тисячі людей із Західної України поїхали на Донбас, в Дніпропетровськ...", так само люди масово звозилися зі Східної України на Галичину.

"Цей психоз не треба робити!", - закликав Кучма.

Також, за словами Кучми, порушення неможливі, бо штаби кандидатів слідкують один за одним. "Скоро будуть перевіряти, на якому боці спиш. Слава Богу, хоч не з ким", - сказав Кучма.

"Українська правда"

Читайте також:

Міліції наказали дискредитувати Ющенка вибухами?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування