Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма, коли почув Ющенка, подумав: "Йолкі-палкі…" І не образився на критику Януковича

Четвер, 18 листопада 2004, 17:38
Президент Леонід Кучма сказав, що не ображається за Януковича на його критику стосовно останніх 10 років, коли при владі був саме Кучма.

"Чим ближче до виборів, тим більше він робитиме таких заяв. Я ні в якому разі не ображаюся. Можливо, у нього є свої стратегічні цілі", - припустив Кучма, але додав, що радикальної зміни курсу при Януковичі не буде.

"Я бував на пострадянському просторі – нам по-доброму завідують. Хто не вірить – хай поїде в Середню Азію, або на Кавказ, або в Росію – але не в Москву".

Кучма також не зміг прокоментувати слова Януковича, який сказав, що "нова влада вже прийшла і її не видавиш". "Я ж не тракотователь цих самих...", - сказав Кучма.

Він додав: "Коли стоїш на п'єдесталі – скажеш і не таке".

Водночас на питання журналістів Кучма попередив, що залишається президентом і саме йому підпорядковані силовики: "Діючий президент відпрацює від А до Я. Від однієї інавгурації до іншої, я повністю виконаю обов’язки, які записані в Конституції".

Коментуючи обіцянки реприватизації з вуст Ющенка щодо "Криворіжсталі" та з вуст Януковича щодо обленерго, Кучма сказав: "Треба спитати в українського народу, чи хоче він революції на зразок 1917 року? І хто буде стояти на броньовику замість Леніна?"

Кучма також вважає, що за перемоги будь-якого кандидата "буде позитив", якщо він дотримуватиметься програми розвитку України до 2015 року.

"Головне, щоб після 21 листопада не зробити перебор – я говорю мовою карт. А у нас є ті, хто хочуть революційних змін. Якщо так не дай господи Бог відбудеться – то я не пророк і не хотів би на цю тему говорити...", - додав Кучма.

Також Кучма застерігає від погіршення у відносинах з Росією. Він розказав, що в 1992 році президент Росії Борис Єльцин підписав закритий указ про заборону співпраці з Україною у військово-промисловому комплексі.

"І він правий був, бо не знав, де завтра буде Україна", - сказав Кучма, пояснивши, що Єльцин це зробив, бо не був упевнений у векторі розвитку України і не хотів прив’язуватися до неї.

За словами Кучми, це було погано, бо без Росії "військово-промислового комплексу України немає". Зараз, за словами Кучми, Росія так само не впевнена в напрямі розвитку України.

"Якщо зараз Росія буде бачити суттєву зміну пріоритетів, то тисячі наших працівників вийдуть за межі підприємств", - додав Кучма.

Через не визначеність перед виборами, за словами Кучми, призупинилося підписання угоди про створення ракетно-космічного концерну між Україною, Росією, Білорусією і Казахстаном.

"Засунули голову... і це саме... Потім уже не це саме", - незрозуміло, але емоційно прокоментував ситуацію Кучма.

За словами Кучми, необхідність співпраці з Росією зрозумів і Ющенко. "Я аж здригнувся під час теледебатів, коли із уст Віктора Ющенка... Федоровича...почув – що він за таку політику", - сказав Кучма, плутаючись у іменах.

"Я думаю: йолкі, що, світ перевернувся?", - емоційно висловився Кучма.

Кучма також розкритикував Ющенка за те, що під час дебатів він "ударив по яйцям" – став наводити цифри, скільки яєць, ковбаси і сала можна купити на мінімальну зарплату.

Кучма зачитав підготовлену табличку, де порівнювалися ціни в Росії і Україні у доларах. Ціни в Україні були нижче.

Оскільки велика частина питань до Кучми стосувалася дебатів між Ющенком і Януковичем, він сказав: "Я не переборщив з дебатами? Якщо переборщив, то в обід борщ їсти не буду".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування