Кучма хоче, щоб Пінчук домовився з журналістами. Він каже, що може отримати плівки Мельниченка

Четвер, 18 листопада 2004, 18:44
Президент Леонід Кучма виступає за те, щоб олігархи-власники ЗМІ не впливали на роботу журналістів – і пропонує для цього підписувати угоди.

"У виданнях і на телебаченні повинна бути угода між власником і колективом... Щоб була можливість для творчості", - сказав Кучма на прес-конференції в Києві.

Кучма розповів, що "не отримує задоволення" від перегляду однакових новин на телебаченні. "Можна подивитися один канал – і не дивитися інші", - сказав Кучма.

Як відомо, однакові новини на телебаченні виходять тому, що сюжети жорстко цензуруються в адміністрації президента Кучми.

Водночас Кучма сказав, що не знав про звільнення і недопуск до ефіру на УТ-1 журналістів, які відмовляються виконувати темники АП.

"Я цього не знаю. Це безобразіє – і нічого іншого", - додав він.

Водночас Кучма висловив скепсис щодо незалежної преси в Україні через недостатній рівень розвитку економіки.

"Незалежна преса живе в основному від реклами чи підписки. Якщо хтось платить (засобам масової інформації), то вже залежність", - сказав Кучма. Він запропонував порівняти рівень реклами в Україні і Польщі.

Також Кучма бачить проблеми і зі створенням громадського телебачення.

"Кажуть, що треба зробити громадське телебачення... Але хто його буде фінансувати? Якщо уряд – то ясно, що воно буде показувати. Якщо Верховна Рада – то ми бачили їх газету..."

Один із журналістів попросив Кучму як гаранта пообіцяти, що у разі перемоги Януковича не станеться так, як на плівках Мельниченка: Янукович обіцяє шукувати пресу „у дві шеренги”, а непідкорених „розмазувати по стінці”.

Кучма відразу посуворішав: „В залежності від суми любу плівку можна отримати. Я можу офіційно це підтвердити”.

Водночас він сказав, що „я гарантом залишаюся”. „Хто б які „компліменти” не говорив, але на пострадянському просторі Україна відрізняється від сусідів”.

„Українська правда”

Читайте також:

На УТ-1 влаштували "охоту на відьом" – борців з темниками

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОКАЗАВ ЗАПИС, ДЕ ЯНУКОВИЧ РОЗПОВІДАЄ ПРО ХАБАРІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News