Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко дав землі Гавришам і Шуфричам на парнички і хатки

Четвер, 18 листопада 2004, 19:39
Київська міська рада виділила ще близько 400 гектарів землі в Пущі-Водиці громадянам для індивідуального будівництва й садівництва.

На засіданні в четвер Київрада ухвалила три рішення про передачу земельних ділянок громадянам для будівництва житлових будинків, господарських будівель й індивідуальних гаражів, а також для індивідуального садівництва на вулиці Вишгородській, 150 в Оболонському районі столиці.

Зокрема, відповідно до одному з рішень, громадянам передані частково в приватну власність й у довгострокову оренду на 49 років земельні ділянки загальною площею 242,82 га за рахунок земель запасу житлової й громадської забудови й 29,98 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення. Другим рішенням громадянам виділено відповідно 61,15 га й 28,22 га; третім рішенням - 214 га й 1,44 га.

Разом з тим, конкретний список громадян, яким виділені земельні ділянки, депутатам Київрада при ухваленні цих рішення не лунав.

Перед ухваленням рішення про виділення земельних ділянок громадянам у Пущі-Водиці Київрада ухвалила ще одне рішення - про порядок оприлюднення рішень Київради по майнових і земельних питаннях.

У ньому, зокрема, передбачається, що подібні рішення, які містять відомості про фізичну особу, оприлюднюються й надаються для ознайомлення іншим суб'єктам за наявності попередньої згоди ціїє фізичної особи й у випадках, прямо передбачених законами України.

Зняття, тиражування й поширення копій із зазначених рішень, а також їхніх проектів депутатами Київради, іншими посадовими особами здійснюється з дотриманням вимог конфіденційності.

Депутат Київрада Віктор Іванченко заявив, що ухвалення Київрадою рішення про конфіденційність постанов по земельних і майнових питаннях, а також неоприлюдення списку громадян, які надані земельні ділянки, зумовлені тим, що "там будуть імена й прізвища, знайомі для всіх".

Іванченко зажадав, щоб проект рішення Київради про виділення земельних ділянок громадянам у Пущі-Водиці був поставлений на поіменне голосування, однак цю пропозицію підтримали лише 7 депутатів Київради з 72, які були присутні на засіданні.

Він заявив, що дане рішення "є хабаром". "Я вважаю, що Київрада дуже хвора, і вилікуватися може тільки сама", - сказав депутат.

Київський міський голова Олександр Омельченко зробив зауваження Іванченку, підкресливши, що подібні заяви "ображають" депутатському корпусу Київради.

В інтерв'ю журналістам Іванченко повідомив, що в списку громадян, які одержали земельні ділянки в Пущі-Водиці, зокрема, фігурують прізвища самих депутатів Київради.

25 жовтня Київрада виділила 230 га землі в Пущі-Водиці в приватну власність і довгострокову оренду на 49 років для будівництва дач і ведення садівництва 170 громадянам, серед яких - політичні діячі, народні депутати, міністри.

Дані землі були виведені з категорії земель лісового фонду, переведені в категорію рекреаційних земель у Пущі-Водиці й передані на користування Державному управлінню справами в складі 500 га, призначених для розширення території будинку відпочинку "Пуща-Водиця".

Нові власники ділянок одержали дозвіл на знесення зелених насаджень.

21 жовтня Київська міськрада також вирішила виділити Держуправліннню справами для розширення території будинку відпочинку "Пуща-Водица" 200 гектарів землі в Пущі-Водиці.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Гавриш мріє про парничок й "маленьку конячку", Шуфрич – про власний будинок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування