Кучма ремонтує офіс, щоб він не був сараєм. І знімає напругу валер’янкою

Четвер, 18 листопада 2004, 20:26
Леонід Кучма відкидає твердження Віктора Ющенка під час теледебатів, що для ремонту адміністрації президента з бюджету було виділено 80 мільйонів гривень.

„Це брехня. І жодної копійки з бюджету взято не було”, - сказав Кучма на прес-конференції.

Ремонт, який відбувається в АП, він пояснив тим, що не хоче „здавати новому президенту сарай”.

Кучма також розповів, скільки він зробив корисного особисто – в той час як націонал-патріотичні сили тільки декларували. Зокрема, у п’ятницю планується відкрити Будинок з хімерами, який знаходиться навпроти АП. Раніше там хотіли зробити резиденцію президента, але пізніше перепрофілювали на музей.

Також, за словами Кучми, він „повернув Гончара в Україну”. „А де ж ці самі, які преподносять Україну на це саме?!”, - обурено, але малозрозуміло зазначив президент.

Крім того, зараз Кучму непокоїть спадщина Остапа Вишні.

„Хай це зроблять ті, хто мене брудом поливав! Коли вся кампанія побудована на виливанні бруду на президента – то це аморально! Просто втратили совість!”, - додав Кучма.

Останнє питання на прес-конференції поставило білоруське телебачення. Їх цікавив сценарій втручання західних держав на виборах у Казахстані, Білорусі і тепер в Україні. Це питання викликало сміх в українських журналістів.

Кучма ж розповів, що „спостерігачів в Україну приїхало 4 тисячі, а на виборах в Росії була одна тисяча”. „Цей поліцейський контроль позитиву не додавав”, - сказав Кучма.

Також, за словами Кучми, приїзд такої великої кількості спостерігачів – це свідчення недовіри як до спостерігачів від Ющенка, так і від Януковича.

Водночас, за словами Кучми, він говорив із багатьма західними лідерами – „я не чув слова, що підтримайте Ющенка і так далі...”

Від України, за словами Кучми, вимагають одного – „щоб вибори були чесні і прозорі”.

Кучма сказав, що напередодні говорив з верховним комісаром ЄС Хав‘єром Солана, але той уникав теми виборів.

„Леонід, да мене не цікавлять ці вибори!... Давай поговоримо про них після виборів,а зараз поговоримо про життя, про справи”, - процитував Солану Кучма.

Тому, за словами Кучми, „говорити, що Захід тисне, абсолютно не можна”.

Також Кучма розповів, що перед прес-конференцією говорив із спікером Володимиром Литвиним, який повернувся із США. І Литвин розповів, що під час переговорів з урядовцями „там не було навіть натяків, даже прізвище не називалося”.

Кучма спростував публікацію американського центру „Стретфор”, що Буш дзвонив Кучмі з проханням підтримати Ющенка.

„Якби мені дзвонив Буш – я б з цього почав прес-конференцію і не один раз згадував”, - сказав Кучма.

Під час прес-конференції Кучма також зробив ще одне зізнання. Виявляється, він досі хвилюється перед виголошенням публічної промови. Так от, Кучма має один спосіб зняти хвилювання.

„Я кілька цих самих... для успокоєнія ковтну. Чи валер’янки вип’ю”, - сказав президента.

„Українська правда”

Читайте також:

БУШ ТЕЛЕФОНУВАВ ПУТІНУ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЮЩЕНКА?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...