Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БУШ ВОСТАННЄ ПОПЕРЕДЖАЄ КУЧМУ ТА ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 19 листопада 2004, 08:53
Президент США Буш виступив із заявою з приводу українських виборів, закликавши владу в Києві забезпечити народу України "вільне висловлення вибору, без залякувань чи страху, які б йшли з середини країни чи ззовні".

Білий Дім наголошує, що президентська кампанія і перший тур виборів в Україні не відповідали таким засадничим правилам, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Ми поділяємо глибоке занепокоєння, яке висловили ОБСЄ та інші спостерігачі з приводу того, що виборчий процес не відповідав міжнародним стандартам. Ми закликаємо українську владу надати її громадянам вільно обрати наступного президента ",- наголошується в заяві Білого Дому.

"Президент Буш сказав, що Сполучені Штати не мають більшої відповідальності, ніж підтримка поширення свободи в цілому світі. Це передбачає підтримку тих країн Східної Європи, які розпочали рух по шляху демократії майже п'ятнадцять років тому",- йдеться в заяві.

Білий Дім повідомив, що для того, щоб передати підтримку демократичних перспектив України, Джордж Буш звернувся з проханням до сенатора Річарда Лугара, голову Комітету Сенату США з міжнародних відносин, відвідати Україну.

В заяві Білого Дому також висловлюється підтримка прагнень України приєднатись до євро-аталантичної спільноти, яка потребує поділу спільних цінностей.

"Якщо вибори не відповідатимуть демократичним стандартам прагнення України постраждають",- підкреслюється в заяві Білого Дому.

В ній також зазначається, що результати виборів, які відображають справжню волю народу відкриють нові можливості для посилення співробітництва між США та Україною, принесуть Україні світліше майбутнє у якості суверенної, демократичної та процвітаючої нації.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування