Чесних виборів в Україні вимагають студенти в Європі і дарують ЦВК рахівницю

П'ятниця, 19 листопада 2004, 10:01
Студенти в Європі збираються провести мітинги на підтримку проведення чесних виборів в Україні.

У Кракові 19 листопада відбудеться, організована студентами Яґеллонського університету, демонстрація на підтримку демократії й свободи слова в Україні. Після прочитання звернення до української влади на головній площі міста, демонстранти пройдуться містом до консульства України, де вручать звернення консулові.

Наступного дня в Варшаві також буде проведено мітинг, на якому виступатимуть представники студентської молоді, а також відомі люди з-поза світу політики, зокрема Данута Куронь - вдова Яцека Куроня. Під час маніфестації бубнітимуть козацькі бубни, роздаватимуться помаранчеві стрічки.

На завершення мітингу студенти планують передати до українського посольства звернення про необхідність дотримання демократичних норм у виборчому процесі, а також велику рахівницю для Центрвиборчкому – аби "полегшити їй неймовірно складну процедуру підрахунку голосів".

"Це наша реакція на ситуацію в Україні", - заявляють ініціатори мітингу, студенти різних столичних університетів. "Організовує акцію молодь, яка не має жодного стосунку до будь-якої політичної організації", - каже студент Варшавського університету Яцек Кастелянєц.

"Ми хочемо висловити свою підтримку демократії та свободі в Україні. Хочемо, аби українці, які зараз відстоюють право на життя у вільній країні знали, що вони не самі, що поза Україною є багато людей доброї волі, котрі пильно стежать за перебігом цих драматичних виборів і щиро прагнуть, аби перемогла справедливість", - сказав він.

Також на підтримку проведення демократичних виборів у Страсбурзі (Франція) біля головного приміщення Ради Європи (Avenue de l'Europe, Strasbourg) о 13:00 зберуться українські студенти з Франції, Німеччини та інших країн.

Студенти закликатимуть Урядів країн-членів Ради Європи, ОБСЄ і НАТО, громадських організацій, ЗМІ та громадян Європи сприяти проведенню, вільних, чесних і прозорих виборів в Україні, висвітлювати перебіг подій в Україні і тим висловити свою солідарність з народом України.

Також студенти закликатимуть світову спільноту не визнавати виборів в Україні, якщо вони будуть сфальсифіковані. Посилити присутність спостережної місії ОБСЄ та політичну активність Представництва Європейської комісії в Україні та інше.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування