Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалова, Медведчука та Кучму в ніч виборів посилено охоронятимуть

П'ятниця, 19 листопада 2004, 10:33
Міліція планує посилити охорону будинків Центральної виборчої комісії, адміністрації президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради й Національної телекомпанії на час другого туру виборів президента.

Про це журналістам сказав заступник міністра внутрішніх справ, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Міленін, передає "Український вибір".

"Ми плануємо посилити охорону... Так само, як при першому турі", - сказав Міленін.

Він повідомив, що міліція має всю необхідну техніку, і вона у бойовій готовністі. "Усе в нас є, і знаходиться у бойовій готовності", - сказав Міленін.

Він також повідомив, що кількість міліції буде орієнтовно такою ж самою, як на виборах 31 жовтня. "Переконалися, що ця кількість оптимальна. Вона засвідчила, що її достатньо для забезпечення порядку, що ми 31 числа мали", - сказав він.

Міленін додав, що охорона будинків, де розташовані органи влади, потрібна не для силового варіанта виборів. "Я думаю, вона (техніка й міліція) тільки зніме запал з гарячих голів, які сьогодні заявляють про якийсь силовий варіант", - сказав Міленін.

Міліція буде застосовувати силу і техніку тільки в разі потреби, орієнтуючись по ситуації. "Усе залежатиме від ситуації", - сказав Міленін.

Міленін також вважає заплановану на 21-22 листопада акцію на Майдані Незалежності в Києві незаконною.

"На мій погляд, заявка, подана сьогодні в Київську адміністрацію про те, що в ніч із 21 на 22 опозиційні сили будуть виставляти намети й підбивати свої підрахунки голосів, я вважаю, що це незаконно", - сказав Міленін.

Міленін підкреслив, що, на його думку, підрахунками голосів мають займатися виборчі комісії. "Існують виборчі комісії, територіальні виборчі комісії, ЦВК, які за законом повинні цим займатися", - сказав Міленін.

Він додав, що суд прийме правове рішення стосовно поданих заявок. "Я думаю, що суд прийме правове рішення стосовно цієї заявки, і ми ще раз переконаємося, що в державі в нас, все-таки, закони мають головну силу", - сказав Міленін.

Як повідомлялося, коаліція "Сила народу" подала в Київську міську державну адміністрацію заявку на проведення масової акції на Майдані за участю 30 тис. чоловік 21 листопада з 8:00, під час якої передбачається паралельний підрахунок голосів.

Депутат Верховної Ради Тарас Стецьків також подав заявку на проведення масової акції за участю 30 тис. чоловік на Майдані з 0:00 22 листопада до 23 листопада, у ході якої запланований паралельний підрахунок голосів.

Читайте також:

До ЦВК знову стягують військову техніку?

Фоторепортаж з-під стін ЦВК - біотуалети, техніка та "1+1"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування