Литвин прочитав прогноз погоди на вибори і сказав депутатам, що з ними нікому працювати

П'ятниця, 19 листопада 2004, 11:39
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закрив достроково ранкове засідання Верховної Ради, оскільки не вистачало депутатських голосів для ухвалення законів.

Литвин також попередив, що з 12 години в нього заплановані "важливі зустрічі з міжнародними представниками", а тому він не зможе проводити засідання після 13 години.

Спікер також попередив, що цього не зможуть зробити його заступники, бо в них "інший графік".

Однак депутати наполягли на виступах після обіду в розділі "різне".

Закриваючи ранкове засідання, спікер зачитав депутатам прогноз на 19 -21 листопада.

Він попередив про "складні метереологічні умови" в цей період, які можуть призвести до "раптових та непрогнозованих акцій", які "можуть спровокувати непередбачувані явища".

"Я просив би всіх це врахувати", - сказав спікер.

Вранці депутати направили низку запитів, які в основному адресувалися генпрокурору Васильєву.

Так, генерального прокурора Геннадія Васильєва просять порушити кримінальну справу проти телеканалу "Інтер" за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та надання неправдивої інформації.

Відповідний запит депутата "Нашої України" Лілії Григорович зачитав на ранковому засіданні Верховної Ради спікер Володимир Литвин.

Окрім цього, народні депутати "Нашої України " направили 10 запитів до генпрокурора щодо порушення кримінальних справ за фактами порушення виборчого законодавства під час виборів президента 31 жовтня.

Зокрема, Микола Катеринчук оскаржує дії територіальної виборчої комісії в 100-му окрузі, Борис Безпалий фальсифікації на дільниці в 33 окрузі, Олег Тягнибок – на дільницях в 38 окрузі, Ігор Осташ за фактами порушень на дільницях в 137 і 141 округах.

Євген Жовтяк просить Васильєва запобігти фальсифікації виборів 21 листопада в Миронівському районі з боку місцевої адміністрації, а також фальсифікації виборів ректором податкової академії Мельником.

Депутат Олексіюк просить розібратися з перешкоджанням розповсюдження газети "Сільські вісті" в регіонах.

А Микола Томенко просить вивчити незаконне відчуження 67 гектарів Донецького ботанічного саду.

Як відомо, у Донецькому ботанічному саду знаходяться будівлі офісів Рината Ахметова та Індустріального союзу Донбасу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування