Ветерани СБУ закликають правоохоронців не виконувати усні накази, які порушують права громадян

П'ятниця, 19 листопада 2004, 14:02
Ветерани правоохоронних органів і силових структур закликають своїх колег не дати цинічно використати себе "для прикриття політичного шахрайства й маніпулювання виборчим процесом".

Про це йдеться у зверненні ветеранів до керівництва й особового складу міністерств внутрішніх справ, оборони, із надзвичайних ситуацій, юстиції, Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Державної прикордонної служби.

Автори звернення - генерал-лейтенант запасу СБУ Олександр Скибинецький і генерал-лейтенант СБУ Олександр Скипальський.

"Відповідно до Конституції й законодавства України, ви забезпечуєте правопорядок і безпеку нашого народу й держави. Але сьогодні виникає реальна небезпека вашого втягнення у боротьбу між політичними силами за посаду президента", говориться в тексті звернення.

"Таке втручання ставить під погрозу конституційне право народу на свободу свого волевиявлення, провокує конфронтацію у суспільстві, дестабілізує роботу правоохоронних органів і силових структур і перешкоджає виконанню покладених на них функцій", - відзначається у зверненні.

"Нашим обов"язком і справою честі завжди було служіння народу й закону України. Пам"ятайте, що ми присягали на вірність Вітчизні, а не окремим особам, які б високі посади вони не займали", - підкреслюють ветерани.

Автори звернення заявляють, що "ніхто не має права віддавати накази й вимагати їхнього виконання, якщо такі накази суперечать Конституції й порушують цивільні права людей".

"Той, хто віддає протиправні "усні" розпорядження й використовує "телефонне право", роблять це, щоб уникнути відповідальності й перекласти провину за свої злочинні дії на виконавців", - мовиться в документі.

"Не дамо цинічно використати нас для прикриття політичного шахрайства й маніпулювання виборчим процесом! Військова честь і достоїнство не дозволяють нам виконувати брудні замовлення", - відзначається у зверненні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування