Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фальсифікація буде між 1 і 2 годиною ночі. Порошенко радить не пити горілку

П'ятниця, 19 листопада 2004, 14:26
Команда Ющенка попереджає, що влада хоче сфальсифікувати вибори шляхом перенесення оголошення результатів виборів на Східній Україні з ночі 21 листопада на ранок 22 листопада.

Про це повідомив один із керівників кампанії Ющенка Петро Порошенко.

"Штаби Януковича і губернатори Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей наказують виборчим комісіям тягнути з оголошенням результатів до 2 ночі 22 листопада", - сказав Порошенко.

Водночас "відбувається тиск" на Західні регіони, щоб вони дали результати виборів на своїх дільницях до 1 ночі 22 листопада.

"Таким чином, влада отримає час, щоб прорахувати баланс і визначити максимальне вкидання для фальсифікації на Східній Україні", - додав депутат.

Порошенко закликав членів виборчкомів у східних регіонах не піддаватися на пропозиції після закриття дільниць "давайте зараз припинемо підрахунок, повечеряємо, може, вип’ємо – ми ж всі втомилися".

Порошенко розповів, що таку технологію влада використовувала під час першого туру.

Тоді ЦВК уже почав оголошувати результати голосування на Донецьких, Луганських і частині Харківських дільниць о 23 годині вечора. При тому, що протоколи члени комісій від Ющенка отримали лише після 3 ночі 1 листопада.

Порошенко також розповів про підготовку паралельного підрахунку голосів у другому турі.

Так, перші "екстрапольовані" результати штаб Ющенка розраховує отримати о 22 годині, а результати обрахунку голосів на 45-60% дільниць – о 12 годині ночі.

"До 1 години ночі – пів на другу ми будемо мати цифри, які дозволять ухвалювати рішення", - сказав Порошенко.

Порошенко також назвав несправжнім паралельний підрахунок голосів, який готує штаб Януковича. "Так само як в першому турі вони зробили псевдо-екзит-пол, то зараз буде псевдопаралельний підрахунок голосів".

Керівник паралельного підрахунку голосів Олег Надоша сказав, що штаб Януковича фізично не зможе проводити підрахунок у тому приміщенні в "Зоряному", як вони це показали журналістам.

"Перед комп’ютерами сидять 60 молодих людей на відстані 30 сантиметрів один від одного. Я скажу: фізично неможливо працювати в таких умовах. Коли на хвилину кожному із них іде по три телефонних повідомлення – то складно працювати коли операторів віддаляє навіть три метри", - сказав Надоша.

"Українська правда"

Читайте також:

Поки ЦВК буде рахувати голоси зеків і лікарень, у штаба Януковича вже будуть результати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування